Kerkük’te Türkmen vekile silahlı saldırı: Saldırgan yakalandı

Irak’ın Kerkük kentinde Türkmen siyasi iradesini hedef alan bir saldırı gerçekleşti. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Gülsel Muhammed’in evine düzenlenen silahlı saldırı, bölgede tansiyonu yükseltirken güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesiyle fail kısa sürede yakalandı.

Kerkük'te Türkmen vekile silahlı saldırı: Saldırgan yakalandı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Gülsel Muhammed’in Kerkük merkezindeki evi, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Şans eseri can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı olay sonrası başlatılan operasyonda, 20 yaşındaki saldırgan güvenlik kameraları yardımıyla adresinde kıskıvrak yakalandı.

Sabaha karşı saat 06.30 sularında gerçekleşen saldırı, Kerkük’teki Türkmen varlığına yönelik bir gözdağı girişimi olarak nitelendirildi. Milletvekili Muhammed’in konutunu hedef alan kurşunlar maddi hasara yol açarken, olay sırasında evde bulunanların sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

ITC Başkanı Ağa: “Güvenliği Sarsmaya Yönelik Tehlikeli Bir Girişim”

Saldırının ardından sert bir açıklama yapan ITC Başkanı Muhammed Seman Ağa, olayı sadece bir kişiye değil, Kerkük’ün istikrarına yapılmış bir saldırı olarak tanımladı: “Bu saldırı, Kerkük vilayetindeki güvenlik ve istikrarı sarsmaya yönelik tehlikeli bir girişim ve açık bir hukuk ihlalidir. Güvenlik makamlarını acil ve şeffaf bir soruşturma yürüterek tüm failleri adalete teslim etmeye çağırıyoruz.”

20 Yaşındaki Zanlı Gözaltında

Kerkük Polis Müdürlüğü, saldırının ardından bölgedeki tüm güvenlik kameralarını saniye saniye inceledi. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından saldırganın kimliği belirlendi.

Emniyet güçleri, saldırıdan kısa bir süre sonra zanlının adresine baskın düzenledi. Gözaltına alınan şahsın 20 yaşında olduğu ve sorgusunun devam ettiği bildirildi. Yakalanan şüphelinin işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edileceği açıklandı.

İlginizi çekebilir: Sakarya’da aile trajedisi: Ağabey tartıştığı kardeşini öldürdü

Kerkük'te Türkmen vekile silahlı saldırı: Saldırgan yakalandı
Demokrat Gündem

Exit mobile version