CHP’den MYK sonrası açıklama: Kılıçdaroğlu salı günü kürsüde

Kemal Kılıçdaroğlu salı günü CHP Grup Toplantısı'na genel başkan sıfatıyla katılacak

CHP'den MYK sonrası açıklama: Kılıçdaroğlu salı günü kürsüde

CHP’de “mutlak butlan” kararı sonrası kurulan yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan yönetim sözcüsü Müslim Sarı, siyasi kulisleri hareketlendirecek kritik bir kararı duyurdu. Sarı, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki salı günü yapılacak CHP Meclis Grup Toplantısı’na “genel başkan” sıfatıyla katılacağını ve kürsüye çıkacağını açıkladı.

Bu hamleyle birlikte, Özgür Özel yönetimi ile Kılıçdaroğlu kanadı arasındaki liderlik ihtilafı doğrudan Meclis grubuna taşınmış oldu.

CHP'den MYK sonrası açıklama: Kılıçdaroğlu salı günü kürsüde

“DİYALOG KAPISI TAMAMEN KAPANMIŞ DEĞİL”

Özgür Özel yönetiminden gelen sert açıklamalara rağmen diyalog zeminini zorladıklarını belirten Müslim Sarı, partiyi içine düştüğü fiili durumdan çıkarmak için bir “çağrı heyeti” oluşturulmasını ve takvimi belli bir kurultay süreci üzerinde uzlaşılmasını önerdiklerini yineledi.

Sarı, taraflar arasındaki son temaslara dair, “Üç önemli büyükşehir belediye başkanımız, Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşme yaptılar. Özgür Özel ile de görüşeceklerdi. Önceki dönem yönetimde bulunan arkadaşlarımız, bir avukat arkadaşımızı bizim taraftan bir avukat arkadaşımızla ilişkilendirerek bir görüşme talebinde bulundular. Önümüzdeki dönemde bu gerçekleşecek. Diyalog tamamen kapanmış değil” dedi.

İHRAÇ KARARLARI GEÇERSİZ SAYILACAK: “HAKLARINI İADE EDECEĞİZ”

Müslim Sarı, dünkü Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantısında İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın YDK Başkanı olarak seçildiğini duyurdu.

Kurulun ihraçlarla ilgili aldığı ilke kararını açıklayan Müslim Sarı, Özgür Özel döneminde verilen ihraç kararlarının hukuken boşa çıktığını işaret etti, “YDK bir ilke kararı aldı. Mutlak butlanla hükümsüz hale gelen bir kurulun almış olduğu kararların da ilke olarak yok hükmünde sayılması gerekir. Bu dosyaları yeniden ele alma konusunda bir tavsiyede bulunuldu. Önümüzdeki günlerde dosya dosya değerlendireceğiz. Gerçekten haksız olduğunu düşündüğümüz birtakım değerlendirmeler yapılmışsa geçmişte, onlara haklarını iade edeceğiz” diye konuştu.

“ARINMA SÜRECİ BAŞLIYOR, KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR”

Parti içinde bir “arınma” sürecinin yürütüleceğini vurgulayan MYK Sözcüsü Müslim Sarı, bu sürecin bir intikam hareketine dönüşmeyeceğini savundu. Ancak partinin kurumsal yapısına yönelik eleştirilere sınır çizileceğini belirten Sarı, “Biz bir rövanşist anlayış içinde, parti içi çatışmaları bir disiplin konusu etmeyeceğiz. Parti içi demokrasiyi işletmek istiyoruz ama kırmızı çizgilerimiz var. Bunları not ediyoruz. Partinin kurumsal kimliğini zedeleyen çıkışlar partiye zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

Sarı, perşembe günü ise Parti Meclisi’nin toplanarak sürece dair siyasi yol haritasını değerlendirmeye devam edeceğini bildirdi.

CHP'den MYK sonrası açıklama: Kılıçdaroğlu salı günü kürsüde
Demokrat Gündem

Exit mobile version