Kılıçdaroğlu Van'da: 'Belediye başkanlarımıza yönelik baskı ve tehdit var'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Van'da gerçekleşen Belediye Başkanları Çalıştayı'nda konuştu. Türkiye'nin bir dönüşüme, değişime ihtiyacı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bir dönüşüme, değişime ihtiyacımız var, bir ayağa kalkmaya, çalışmaya, alın teri dökmeye ihtiyacımız var. Bunu yapacağız, birlikte yapacağız” dedi. DEMOKRAT GÜNDEM-CHP'li belediye başkanlarına yönelik hiçbir baskının hizmetlerini engelleyemeyeceğini vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin partisinin belediye […]

Kılıçdaroğlu Van'da: 'Belediye başkanlarımıza yönelik baskı ve tehdit var'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Van'da gerçekleşen Belediye Başkanları Çalıştayı'nda konuştu. Türkiye'nin bir dönüşüme, değişime ihtiyacı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bir dönüşüme, değişime ihtiyacımız var, bir ayağa kalkmaya, çalışmaya, alın teri dökmeye ihtiyacımız var. Bunu yapacağız, birlikte yapacağız” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-CHP'li belediye başkanlarına yönelik hiçbir baskının hizmetlerini engelleyemeyeceğini vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin partisinin belediye başkanlarına yaptıkları hizmetlerle sosyal patlamayı engelledikleri için teşekkür etmesi gerektiğini söyledi.

ENGELLEMELERİN HİÇBİRİ ASLA VE ASLA ENGEL OLAMAYACAKTIR

Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarının verdiği hizmetler dolayısıyla iktidarın başkanlarımıza teşekkür etmesi lazım. Belediye başkanlarımıza yönelik baskılar tehditler var. Bunu en iyi belediye başkanlarımız bilir. Soruşturmalar var. başkanlarımızın başarılarını kıskananlar var. başarılı olunca başarılarının önüne nasıl set çekeriz arayışı var. oysa akıllı yönetim başarılı olmasını ister belediye başkanlarının. O kadar ciddi bir ön yargıya sahipler ki, CHP'li belediyeler nasıl başarısız olur, onun peşindeler. Bu engellemelerin hiçbirisi CHP'li belediyelerin hizmet vermesini asla ve asla engel olamayacaktır. Başkanlarımız tüm engelleri aşarak halka hizmet verecektir” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ'IN, KAVALA'NIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORSANIZ… 

Haklarındaki iddialar nedeniyle tutuklu yargılanan HDP eş eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya dair de mesaj veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Vanlı kardeşlerim Türkiye de Van da güzel. Van'da huzur içinde yaşamak istiyorsa Vanlı kardeşlerim, bize katılın diyorum. Bu bölgede huzur içinde yaşamak istiyorsanız bize katılın. Van'ın büyümesine, bölgenin yıldızı olmasını istiyorsanız, kayyum uygulamasına son verilmesini, oyunuzun değeri olsun istiyorsanız bize katılın. Sınır ticaretinin gelişmesini, komşu ülkelerle ekonomik sosyal ilişkilerin gelişmesini istiyorsanız bize katılacaksınız. Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişilerin, düşüncesinden ötürü, Selahattin Demirtaş'ın, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız” dedi.

KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

Bu sosyal yardımlar yapılmasaydı bugün çok daha ciddi sosyal patlamayla karşılaşılabilirdi.

Belediye başkanlarının verdiği hizmetler dolayısıyla iktidarın başkanlarımıza teşekkür etmesi lazım. Belediye başkanlarımız çevreye duyarlı. Son 3 yılda 2852 yeni parkı başkanlarımız hizmete açtı. 2900 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan kentlere kazandırıldı. CHP'li belediyelerin olduğu kentlerde kreş sayımız 162 iken yüzde yüz arttı, arkası da gelecek. 2019'da 12 279 çocuk krşee giderken, bugün 25 bin 519 evladımız kreşe gidiyor.

20 yılda yurt sorununu çözemediler. 2019 yılında 22 yurt varken, bugün 54'e çıktı. Kapasite 2936 iken bugün 10 bin 478 öğrenci CHP'li belediyelerin yurtlarında kalıyor.

ÜRETİCİLERE DESTEK

Destek verilen üretici sayısı 147 bin. 50 milyondan fazla meyve ve sebze fidesi tarım kesiminde üreticilere dağıtıldı. Çiftçinin bütçesine önemli bir katkıdır. 120 bin ton tohum, 75 bin tondan fazla hayvan yemi dağıtıldı. CHP'li belediyelerin olmadığı yerlerde de talep karşılandı. 1800 tarım aracı dağıtıldı. 20 binden fazla küçük ve büyükbaş hayvan üreticilere hiçbir ücret alınmadan dağıtıldı.

2 milyona yakın doz temin edildi hayvan aşısı ve hayvanlar aşılandı. 683 kooperatif ile ortak çalışma yürütüldü. Bizim belediyelerin olduğu yerlerde diğer partilerin belediyelerden hizmet alan vatandaşlarıma da şunu söylemek isterim, bizim belediyelerimizin olduğu yerlerde tüm ibadethaneler temiz tutulur. İnsanlar Allah'a dua etmek istiyorsa en temiz ve uygun ortamda bunu yapıyorlar.

Sosyal yardım ve kreşler fakir mahallelerden başlayarak yapılıyor. A partili B partili demeden yapılıyor.

BİZ DENETİMLERDEN ÇEKİNMİYORUZ AMA ÖNYARGIYLA GELİP…

Biz denetimlerden çekinmiyoruz. Hiçbir belediye başkanı arkadaşım da denetimlerden çekinmiyor. Ama önyargı ile gelip, cezalandırma amacıyla gelip, polis baskınları yapıp algı yaratmaya çalışıyorlar. Belediye başkanı arkadaşlarımdan istedim 'Kaç soruşturma geçirdi belediye başkanlarımız' diye. Çanakkale Merkez Belediyemiz 2019'dan bu yana 78 kez denetlenmiş. Bursa Mudanya 35 kez. İzmir Çeşme 42 kez. Belediye başkanını nefes alamaz hale getiriyorlar.

BAŞKANLARIMIZA YÖNELİK BASKILAR-TEHDİTLER VAR 

Belediye başkanlarımıza yönelik baskılar tehditler var. Bunu en iyi belediye başkanlarımız bilir. Soruşturmalar var. başkanlarımızın başarılarını kıskananlar var. Başarılı olunca başarılarının önüne nasıl set çekeriz arayışı var. Oysa akıllı yönetim başarılı olmasını ister belediye başkanlarının. O kadar ciddi bir ön yargıya sahipler ki, CHP'li belediyeler nasıl başarısız olur, onun peşindeler.

ENGELLEMELERİN HİÇBİRİSİ ASLA VE ASLA ENGEL OLAMAYACAK

Bu engellemelerin hiçbirisi CHP'li belediyelerin hizmet vermesini asla ve asla engel olamayacaktır. Başkanlarımız tüm engelleri aşarak halka hizmet verecektir.

'ERDOĞAN, AÇ KALAN YOK DEMİŞTİ…'

Halktan yana halk için çalışan bir anlayışa sahibiz. CHP'li belediyelerin olduğu yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmez, girmeyecektir.

Dün 'vicdansızlık yapmayın, aç kalan yok' demiş Erdoğan. Hayatımda Türkiye gerçeklerinden bu kadar kopuk hiç kimseyi görmedim. Saraya baktığınızda hiç kimse aç değil. Bir değil beş yerden maaş alıyorlar. Durumları da iyi ama sahaya inip vatandaşı görmüyorlar.  Açlık sınırının 6 bin 17 lira, asgari ücretin 4 bin 253 lira olduğu bir ortamda 'Vicdansızlık etmeyin Türkiye'de hiç kimse aç değil' sözünün ne kadar havada kaldığı ve Türkiye gerçeklerinden ne kadar kopuk olduğunu görüyoruz. Bugün sabahleyin Vanlı bir kardeşim medya aracılığıyla 'Kılıçdaroğlu acaba bizim eve gelebilir mi? Uzun süredir elektriğimiz yok, ödeyemiyoruz' demiş. Gittim ziyaret ettim. 'Yoksulluk diz boyu' dediler. Eğer sosyal devlet, sosyal devletliğini yapmazsa, bölge halkını bana oy vermedi diye cezalandırırsa Vanlılardan şunu bekliyorum bize katılacaksınız, bize destek vereceksiniz.

'SADAT'IN ÖNÜNE GİTTİĞİMDE KORKUDAN İÇERİYE KAÇTILAR'

Türkiye'de paramiliter güçlerle kendilerine yeni alanlar açtıklarının da farkındayız. SADAT ve benzeri kuruluşlar onlardan birisi şöyle bir ifade kullanmış, 'Biz bu vatanı sandıkta teslim etmeyiz'. Yani demokrasiye inanmıyoruz. Senin boyunu görmek isterim ben, senin bosunu görmek isterim ben. Güveneceğin biri varsa bu ülkede Kuvay-i Milliyeciler vardır. Bu ülke sahipsiz bir ülke değildir. Sizler öyle kalkıp tehdit, şantajla, yok efendim sandıktan çıksa da biz sizi iktidar yapmayız. Ne derlerse desinler, SADAT'ın önüne gittiğimde korkudan içeriye kaçtılar. Bizi korkutacaklarını sanıyorlar. Bizim adımız CHP. Biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz. Biz öyle avukat bürolarında kurulan parti değiliz. Bizi tanımıyorlar. Korkutacaklarını sanıyorlar. Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz.

ENSAR VE TÜRGEV…

Dışarıya kaynak aktarıldığını da gayet iyi biliyorum. ENSAR, Türgev'dir. Bizim başkanların kooperatifleri var. üretim yapıyorlar, malları satın alıyorlar satıyorlar veya yoksullara dağıtıyorlar. Herşey belgeli. Bunu dile getirdiğimizde kıyameti koparıyorlar. Bu memleketi kimseye soydurtmayacağız. Her karanlık odağın üzerine gitmek bizim görevimiz.

Bir devlet nasıl çalışır, karanlık odaklarla nasıl mücadele edilir. Bir iktidar karanlık odakları arkasına destek olarak alıyorsa, ülkeyi yönetemez.

'VANLI KARDEŞLERİM, BİZE KATILIN'

Bölgede yerel yönetimler ile ilgili ciddi bir sorun var. Kayyum ataması var. Kayyum atamasından duyulan ciddi bir rahatsızlık var. Vanlı kardeşlerime ve yine kayyum atanan bütün belediyelerin bulunduğu vatandaşlarıma seslenmek isterim. Kayyum uygulamasına karşıyız. 6 liderin bir araya geldiği ve kamuoyu ile paylaştığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metninde de kayyum uygulamasına son vereceğimizi, seçimle gelenin seçimle gideceği bir şekliyle ifade edildi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN, OSMAN KAVALA'NIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORSANIZ BİZE KATILACAKSINIZ

Vanlı kardeşlerim Türkiye de Van da güzel. Van'da huzur içinde yaşamak istiyorsa Vanlı kardeşlerim, bize katılın diyorum. Bu bölgede huzur içinde yaşamak istiyorsanız bize katılın. Van'ın büyümesine, bölgenin yıldızı olmasını istiyorsanız, kayyum uygulamasına son verilmesini, oyunuzun değeri olsun istiyorsanız bize katılın. Sınır ticaretinin gelişmesini, komşu ülkelerle ekonomik sosyal ilişkilerin gelişmesini istiyorsanız bize katılacaksınız. Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişilerin, düşüncesinden ötürü, Selahattin Demirtaş'ın, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız.

BU MEMLEKETTE GERÇEKTEN ADALET İSTİYORSANIZ… 

Doğu Batı Kuzey Güney ayrımı yapmadan toplumun kucaklaşmasını istiyorsanız bize katılacaksınız. Biz sizin partiniziz, sizin çalışıyor emek harcıyoruz. En önemlisi her gittiğimiz yerde duyduğumuz bir sözcük var; Adalet. Bu memlekette gerçekten adalet istiyorsanız, bir kişinin mağdur edilmemesini istiyorsanız, herkesin aşı işi olsun istiyorsanız, evlatlarınıza haksızlık yapılmasın istiyorsanız, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin bunu arzu ediyorsanız, tek bir adresiniz var; açık ve net ifade ediyorum, o adresin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

BİR DE CHP İKTİDAR OLURSA, O ZAMAN GÖRECEKSİNİZ Kİ… 

Bu CHP var ya CHP derlerdi, bunlar eleştirir hiçbir şey yapmazlar. CHP'nin neler yaptığını öğrenmek istiyorsanız, herhangi bir belediyemize en küçüğünden en büyüğüne kadar göreceksiniz, ordaki değişimi göreceksiniz. Ordaki güzelliği göreceksiniz. Kimsenin ötekileştirilmediğini göreceksiniz. CHP'li başkanların görev yaptığı yerde halkın nefes aldığını, huzur içinde olduğunu göreceksiniz. Ya bir de CHP iktidar olursa, o zaman göreceksiniz Türkiye'nin nasıl nefes aldığını, nasıl büyüdüğünü, bölgesinde nasıl saygın bir ülke olduğunu, tank palet fabrikasının Katar'dan nasıl alındığını, 128 milyarın kimlere peşkeş çekildiğini göreceksiniz. Her kuruş verginin hesabının millete nasıl verildiğini göreceksiniz.

'DÖNÜŞÜME, DEĞİŞİME İHTİYACIMIZ VAR'

Değişimden, dönüşüm, barış, kucaklaşmaktan yana güzel bir tablo yaratmış durumdayız. Bu tabloyu büyütmeye ihtiyacımız var. Bu seslenme bütün vatandaşlarımıza. Bir, beraber olmak kavgadan uzak durmak zorundayız. Türkiye zengin bir ülke. Saman, şeker, buğday ithal eden bir ülke istemiyoruz. Yozgat'ın kokulu mercimeği, Van'ın ovaları varken et ithal edilmesini istemiyoruz biz. Bizim halkımız üretecek, zenginleşecek. Bunu istiyoruz. Toplum için halkımız için istiyoruz. Hangi partiden, görüşten olursa olsun herkes için istiyoruz.

VATANDAŞLAR NEFES ALAMIYOR

Evet Türkiye'de bir sorun var. vatandaşlar nefes alamıyor, ciddi bir işsizlik var, gençler geleceği yurtdışında arıyor, üniversiteler bilgi üretemez noktaya geldi. Bunların hepsinin farkındayız. Çiftçinin bir dilim ekmeğe muhtaç olduğu tablo var. Bir dönüşüme, değişime ihtiyacımız var, bir ayağa kalkmaya, çalışmaya, alın teri dökmeye ihtiyacımız var. bunu yapacağız, birlikte yapacağız.

Değerli başkanlar, üstlendiğiniz çok ama çok önemli bir görev, verdiğiniz hizmet çok ama çok önemli. Sizin vatandaşlara ulaşmanız, belediyelerimizin halkla iç içe olması bizim en büyük arzumuz. Bu çabaları büyüterek yolumuza devam edeceğiz.

Kılıçdaroğlu Van'da: 'Belediye başkanlarımıza yönelik baskı ve tehdit var'
Demokrat Gündem

Exit mobile version