DEMOKRAT GÜNDEM- Kültürpark Atlas Pavyonu’nda gerçekleştirilen sergi açılışı İzmir’in siyaset, sanat ve iş dünyasını bir araya getirdi. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP İzmir İl Başkanvekili Barış Özdemir’in yanı sıra AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı katıldı.

Açılışta dikkat çeken anlardan biri çöp konusunda sık sık karşı karşıya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı arasında yaşanan samimi diyalog oldu. İki ismin sergi vesilesiyle bir araya gelmesi sanatın birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koydu.

“ATATÜRK’ÜN AZ BİLİNEN GÖRSELLERİ SERGİLENİYOR”
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak serginin önemine dikkat çekerek, “İzmir Büyükşehir Belediyemizle iş birliğimizde açtığımız bu sergide çok sayıda eşsiz eser ve Atatürk’ün az bilinen görsellerini göreceksiniz” dedi.
Sancak, serginin Atatürk’ün liderlik özelliklerini, Kurtuluş Savaşı’nı ve Cumhuriyet yolculuğunu bütünlüğüyle sunduğunu belirtti. Atlas Pavyonu’nun sergi için seçilmesinin önemini vurgulayan Sancak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı’nda gösterdikleri özveri ve mücadele bu ülkenin hangi zorluklar içinde kurulduğunu ve kurtulduğunu bize hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

TUGAY: “103 YIL ÖNCE BUGÜN BÜYÜK TAARRUZ BAŞLADI”
Başkan Cemil Tugay, açılış konuşmasında tarihi bir hatırlatma yaparak, “103 yıl önce bugün Atatürk, önce inandırdığı sonra bir araya getirdiği milleti ve orduyu Büyük Taarruz hareketiyle harekete geçirdi. 9 Eylül’de şu anda üzerinde yaşadığımız bu topraklarda sonuçlanacak dünyanın en muhteşem zaferlerinden birinin ilk adımı atıldı” dedi.
Sergiyi gezen vatandaşların duygusal anlar yaşadığını aktaran Tugay, “Gezen arkadaşlarımız gözlerinin dolduğunu anlattılar bana. Ne mutlu ki böyle bir lidere, zaferlere sahibiz. O günlere bakıp da bugün yenemeyeceğimiz hiçbir şey olmadığını görmemize vesile olacak bir sergi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇI REFİK ANADOL’DAN İZMİR’E ÖZEL ESERLER
Tugay, bu yıl 94’üncüsü düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’nda da Refik Anadol’un eserlerinin sergileneceğini açıkladı. Dünyaca ünlü Türk sanatçının İzmir sevgisine değinen Tugay, “Anadol’u tüm dünya tanıyor. Kendisiyle kurduğumuz canlı bağlantıda İzmir’i ne kadar sevdiğini anlatmıştı. İzmir’de bir eser sergilemenin kendisi için çok değerli olduğunu söylemişti” diye konuştu.
“SANATSIZ KALAN MİLLETİN ASİL DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR”
Konuşmasının sonunda sanata ve sanatçıya verdikleri önemi vurgulayan Tugay, Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin asil damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlattı.
“Medeniyetin sanatla bilimle olacağını söyleyen bir liderin izinden gidiyoruz. Kendi sanatçılarımızın kıymetini bilmemiz gerektiğini bilen yöneticilerdeniz. Onlara pek çok başka imkan sunmaya devam edeceğiz” diyen Tugay, tüm İzmirlileri Aralık sonuna kadar açık kalacak sergileri ziyaret etmeye davet etti.
Kültürpark Atlas Pavyonu’ndaki sergiler hem Atatürk’ün az bilinen yönlerini ortaya koyan tarihi görsellerle hem de çağdaş sanatın öncü ismi Refik Anadol’un teknoloji ve sanatı buluşturan eserleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Her iki sergi de Aralık ayı sonuna kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.