İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.
Denizli, avukatıyla birlikte İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nde ifade verdi. Yaklaşık iki saat süren ifadenin ardından serbest bırakıldı.
Savcılık tarafından Lal Denizli’ye, “uyuşturucu kullanımına yer temin etmek” ve “uyuşturucu kullanmak” suçlamaları yöneltildi.
“O MEKANLARI BİLİYORUZ; ÖĞRENCİ OLDUĞUMDA GİTMİŞLİĞİM VARDIR AMA…”
Denizli, savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini belirtti.
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, ifadesinde şu açıklamalara yer verdi: “Sormuş olduğunuz Gizli Kalsın, Easy, Kütüphane, Sumahan adlı mekanlardan Gizli Kalsın ve Kütüphane adlı mekanları biliyorum. Gizli Kalsın adlı mekana yaklaşık 10 sene önce üniversite öğrencisi olduğum dönemde gitmişliğim vardır.
Kütüphane adlı mekana yaklaşık 3 ay önce avukatım Baran Kaya ile bir toplantıdan çıktıktan sonra Kütüphane isimli mekanın restoran kısmına gittim. Gece kulübü kısmına çıkmadım, yemek yiyerek buradan ayrıldım. Burada uyuşturucu maddeyle ilgili görgüm, bilgim olmadı. Burada alkol dahi tüketmedik.”
Denizli, herhangi bir parti organizasyonuna katılmadığını da söyledi.
Sanatçı Edis Görgülü’yü eski tanıdığını belirten Denizli, 2024 yılında düzenlenen Ot Festivali kapsamında sahne alan sanatçılar arasında yer aldığını ifade etti.
Lal Denizli, sanatçı seçimlerinin festivalin seçici kurulu tarafından yapıldığını, ücret ödemelerinin belediye tarafından değil organizasyonu üstlenen firma tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.
Denizli, Emrah Bağdatlı ve Murat Ongun isimli kişilerden yalnızca Ongun’u tanıdığını, onunla da sadece siyasi etkinlikler çerçevesinde görüştüğünü söyledi.
TANIK BEYANI DENİZLİ’YE OKUNDU
Soruşturma dosyasında yer alan S.H. isimli tanığın ifadesi de Denizli’ye okundu. Tanık ifadesinde, 2023 yılının yaz aylarında Denizli’nin daveti üzerine Çeşme’ye gittiklerini, İzmir Konak’ta bir restoranda buluştuklarını, ardından gece kulübüne ve daha sonra bir apartman dairesine geçildiğini öne sürdü.
Tanık, dairede alkol ve uyuşturucu madde bulunduğunu gördüğünü, ayrıca Lal Denizli’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden ihale almak amacıyla söz konusu organizasyonu düzenlediğine dair konuşmalara şahit olduğunu iddia etti.
“ANLATILANLAR İFTİRADIR; KENDİSİNDEN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM”
Tanığın bu iddialarına karşı Denizli şu yanıtı verdi: “Ben bu kişiyi tanımıyorum. Üzerime attığı iftiraları kesin bir dille reddediyorum. 2023 yılında benim Çeşme Belediye Başkanı olduğum iddiası kesinlikle doğru değildir. 30 Ocak 2024 itibarıyla adaylığım belirlenmiştir. Bahsedilen tarihte adaylığım dahi yoktur. Ne bana beyanını sormuş olduğunuz tanıkla ne de bahsi geçen kişilerle İzmir il sınırları içerisinde görüşmüşlüğüm dahi yoktur. Onlara restoran ayarladığım iddiası iftiradır.
Devamında anlattığı çirkin şeylerde aynı şekilde iftiradır. Belediye Başkanı olmam gündemde dahi yokken ihale sözü vermiş olmam mümkün değildir ne ben ne de tanıdığım herhangi birisi hayatım boyunca bildiğim kadarıyla İBB’den ya da başka bir belediyeden ihale almamıştır. Söz konusu tanığın kim olduğunu bilmediğimden hangi motivasyonla bu iftiraları attığını bilmiyorum, kendisinden şikayetçi olacağım.”
GİZLİ TANIK BEYANINDA NE DEDİ?
Dosyada yer alan gizli tanık G..02’nin, “Lal Denizli’nin annesi Çiğdem Kayalı’dır. Çiğdem Kayalı ve Lal Denizli uyuşturucu madde kullanır” şeklindeki ifadesi de Denizli’ye soruldu.
“67 YAŞINDA KADINA UYUŞTURUCU KULLANIYOR DEMEK AHLAKSIZLIKTIR”
Denizli bu iddiaya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Uyuşturucu madde kullandığımı, uyuşturucu madde kullanılan herhangi bir yerde bulunduğumu kesin bir dille reddediyorum. 67 yaşında bir kadına uyuşturucu madde kullandığını söylemek bile ahlaksızlıktır. Üzerime atılan bu iftirayı kabul etmiyorum, bu sebeple de savcılık makanızca ifadeye davet edildiğimde de avukatlarımdan test vermeyi bizzat kendimin talep ettiğine dair savcılık makamınıza dilekçemizi sunduk. Sporcu bir ailenin kızıyım, kendimde eski bir milli sporcuyum. 16 yıldır da hayatını ülkesine hizmet etmeye adamış genç bir kadın siyasetçiyim. Uyuşturucu ile adımın yan yana gelmesinden dahi hicap duyuyorum.
“İDDİALAR SAFSATADIR, İFTİRALAR İÇİN HUKUK MÜCADELEMİ VERECEĞİM”
Diğer iddiaları da tamamen safsatadır. Çeşme Belediye Başkanı olduğumdan beri Belediyemiz tarafından hiçbir şekilde kişiye özel yeni bir imar çalışması yapılmamıştır. Belediyemizce sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Büyükşehir Belediyesince hazırlanan planların kanun ve yönetmelik kapsamında sorumlu olduğumuz alt ölçekli planlar yapılmaktadır. Dolayısıyla Bilal Can Dilek adlı kişiye ait olduğu söylenen imar alanı 2019 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Hangi motivasyonla ifade verdiği belli olmayan ve bu iftiraları üzerime atan müfteriler hakkında hukuk mücadelemi sonuna kadar vereceğim.”
Soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
İlginizi çekebilir: Lal Denizli serbest bırakıldı: Kendi talebiyle” Adli Tıp’a gitti