CHP’li Bağcıoğlu’ndan kritik uyarı: “Liman özelleştirmeleri milli güvenlik meselesidir!”

Limanların mülkiyeti el mi değiştiriyor? Yankı Bağcıoğlu, iktidara seslenerek stratejik kapıların özelleştirilmesinin küresel güvenlik riskleri taşıdığını açıkladı. CHP'nin liman manifestosu haberimizde.

CHP’li Bağcıoğlu'ndan kritik uyarı: “Liman özelleştirmeleri milli güvenlik meselesidir!"

DEMOKRAT GÜNDEM- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Türkiye gündemini meşgul eden liman özelleştirmelerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABD’nin liman özelleştirmelerini durdurduğunu ve yabancı menşeli vinçleri bile güvenlik gerekçesiyle değiştirdiğini hatırlatan Bağcıoğlu, Türkiye’deki stratejik limanların devrinin bir “milli güvenlik sorunu” olduğuna dikkat çekti.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği güvenlik ve savunma bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yankı Bağcıoğlu, özellikle İzmir Alsancak Limanı gibi stratejik noktaların özelleştirilmesi tartışmalarına yepyeni bir boyut kazandırdı. Limanların sadece birer lojistik ve ticaret merkezi olmadığını vurgulayan Bağcıoğlu, konuyu küresel güvenlik konsepti üzerinden değerlendirdi.

“DÜNYA ÖZELLEŞTİRMEYİ DURDURDU, BİZ DEVREDİYORUZ”

Limanların mülkiyet ve işletme yapısının dünyada artık doğrudan beka ve sınır güvenliği kapsamında ele alındığını belirten Bağcıoğlu, defalarca gündeme getirdikleri bu konunun ciddiyetle ele alınması gerektiğini söyledi.

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, küresel güçlerin liman politikalarındaki radikal değişime dikkat çekerek Amerika Birleşik Devletleri (ABD) örneğini verdi, “Biliyorsunuz, limanların durumu sadece Türkiye için değil, tüm dünyada artık net bir güvenlik meselesi olarak kabul ediliyor. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri, şu anda limanların özelleştirmesini durdurma kararı almış durumda.

Mesele o kadar hassas bir noktaya geldi ki, ABD yönetimi limanların içinde yer alan ve yabancı devletler tarafından imal edilmiş vinçlerin, kreynlerin (kaldırma makineleri) dahi güvenlik gerekçesiyle değiştirilmesi için özel bir gayret gösteriyor” dedi.

“İZMİR MİLLETVEKİLLERİMİZLE MERCEK ALTINA ALDIK”

Yabancı devletlerin ürettiği bir vincin dahi güvenlik riski sayıldığı bir küresel konjonktürde, Türkiye’nin en kritik deniz kapılarının işletme haklarının devredilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Bağcıoğlu, konunun Cumhuriyet Halk Partisi’nin en üst kurullarında takip edildiğini vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, konuya dair yaptığı açıklamada, “Dolayısıyla bu konu sıradan bir ihale veya devir işlemi değil, çok ciddi bir milli güvenlik meselesidir. Bu durum, partimizin ulaştırma politikalarından sorumlu ilgili kurulları ve özellikle İzmir milletvekillerimiz tarafından çok yakından takip edilmektedir.

Limanlarımızın güvenliğini ve statüsünü her fırsatta kamuoyunun ve Meclis’in gündemine getirmeye devam edeceğiz. Bu milli meselede ne yapılması gerekiyorsa, bütün gayretlerimizi tek bir noktaya teksif edecek (yoğunlaştıracak) ve gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

CHP’li Bağcıoğlu'ndan kritik uyarı: “Liman özelleştirmeleri milli güvenlik meselesidir!"
Demokrat Gündem

Exit mobile version