Trump paylaştı! Maduro ABD savaş gemisinde esir!

Trump "Maduro elimizde" dedi ve o fotoğrafı servis etti. Gözleri bağlı, elleri kelepçeli... Venezuela liderinin New York yolculuğu nasıl başladı? Delta Force baskınının perde arkası haberimizde.

Trump paylaştı! Maduro ABD savaş gemisinde esir!

Dünyanın kilitlendiği Venezuela operasyonunda, ABD Başkanı Donald Trump’tan beklenen görsel kanıt geldi. Trump, sabah saatlerinde duyurduğu “Maduro yakalandı” açıklamasını, sosyal medya hesabından paylaştığı çarpıcı bir fotoğraflarla destekledi.

Görüntülerde; Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro’nun bir ABD savaş gemisinde, elleri kelepçeli ve gözleri bağlı olduğu görülüyor. İşte Karakas’tan New York’a uzanan o tarihi sürecin detayları…

ABD’nin Karakas’taki yeraltı sığınağına düzenlediği elit baskının ardından, Nicolás Maduro’nun akıbetine dair sis perdesi aralandı. ABD Başkanı Donald Trump, kendisine ait Truth Social platformu üzerinden, Maduro’nun esaret altındaki ilk görüntüsünü paylaştı. “Maduro, USS Iwo Jima gemisinde” notuyla servis edilen kareler, Latin Amerika tarihinde yeni bir dönemin başladığının işareti olarak yorumlanıyor.

FOTOĞRAFTAKİ AYRINTILAR: GÖZLERİ BAĞLI, ELLERİ KELEPÇELİ

Paylaşılan fotoğrafta Nicolás Maduro, ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait USS Iwo Jima amfibi hücum gemisinin güvertesinde görülüyor. Üzerinde gri bir eşofman takımı bulunan Maduro’nun ellerinin kelepçeli, gözlerinin ise askeri operasyonlarda “duyusal yoksunluk” amacıyla kullanılan siyah bir bantla bağlı olması dikkat çekiyor. Trump, paylaşıma herhangi bir yorum eklemezken, görüntüler Maduro’nun şu an New York’a doğru yola çıktığını kanıtlar nitelikte.

Trump paylaştı! Maduro ABD savaş gemisinde esir!

KARAKAS’TA 02.00 BASKINI: YERALTI SIĞINAĞINA “DELTA FORCE” PENÇESİ

Venezuela’nın başkenti Karakas, Cumartesi gününün ilk saatlerinde tarihinin en sarsıcı askeri şokuyla uyandı. Yerel saatle 02.00 civarında gökyüzünü yırtan jet sesleri ve ardından gelen şiddetli patlamalar, şehrin üzerine kabus gibi çöktü. Başkentin stratejik noktaları ağır bombardıman altına alınırken, bu kontrollü kaosun aslında dünyanın en gizli operasyonlarından birine zemin hazırladığı kısa sürede anlaşıldı.

Hava saldırılarının yarattığı kargaşadan yararlanan ABD ordusunun elit birliği Delta Force unsurları, “geçilemez” denilen Fort Tiuna askeri yerleşkesine sızdı. Operasyonun asıl hedefi, Maduro’nun eşi Cilia Flores ile birlikte saklandığı, yerin metrelerce altındaki yüksek güvenlikli sığınaktı. Komandoların “Casa de los Pinos” olarak bilinen bu sığınağa düzenlediği baskınla Maduro ve eşini etkisiz hale getirerek helikopterlerle bölgeden tahliye ettiği iddia edildi.

Karakas dumanlar altındayken beklenen onay okyanus ötesinden, Washington’dan geldi. ABD Başkanı Donald Trump, operasyonu bizzat teyit ederek bunun sıradan bir askeri müdahale değil, “başarılı bir narko-terörizm baskını” olduğunu ilan etti. Trump’ın bu çıkışıyla birlikte, Maduro’nun artık bir devlet başkanı olarak değil, bir “suçlu” sıfatıyla Amerikan adaletine teslim edileceği sürece resmen girilmiş oldu.

AĞIR SUÇLAMALAR: NARKO-TERÖRİZM VE SİLAH KAÇAKÇILIĞI

ABD Adalet Bakanı Pam Bondi, Maduro’nun New York’ta yargılanacağı dosyayı kamuoyuna açıkladı. Maduro’ya yönelik hazırlanan iddianamede; “uyuşturucu terörizmi, kokain kaçakçılığı, ABD’ye karşı makineli tüfek ve yıkıcı cihazlara sahip olma” gibi ağır suçlamalar yer alıyor. Bondi, “Çok yakında Amerikan topraklarında, Amerikan adaletinin tam öfkesini tadacaklar” sözleriyle sürecin geri dönülemez olduğunu vurguladı.

DÜNYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Operasyonun ardından uluslararası toplumdan tepkiler peş peşe geldi. Venezuela yönetimi, olayı bir “adam kaçırma ve egemenlik ihlali” olarak tanımlayıp dünyayı ABD’yi kınamaya çağırırken; bazı Latin Amerika ülkeleri müdahaleyi “demokrasiye dönüş” olarak selamladı. Rusya ve Çin ise olayın BM hukukuna aykırı olduğunu belirterek “acil açıklama” talep etti.

Trump paylaştı! Maduro ABD savaş gemisinde esir!
Demokrat Gündem

Exit mobile version