Yangın, saat 13.10 sıralarında Akhisar ilçesine bağlı Evkafteke Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı.

Yükselen dumanların fark edilmesi üzerine bölgeye hızlıca güvenlik ve orman ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi saat 13.20’de gerçekleştirilen yangın, kuru otlar ve rüzgarın sert esmesi nedeniyle kısa sürede yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen söndürme operasyonu için bölgeye çok sayıda hava unsuru kaydırıldı.

KARADAN VE HAVADAN TAM SAHA MÜCADELE
Alevlerin önünü kesmek amacıyla havada ve karada adeta bir zaman yarışı yürütülüyor. Söndürme çalışmalarına şu an itibarıyla 8 uçak ve 8 helikopter havadan destek veriyor. Karadan ise yangın bölgesine 25 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer sevk edilmiş durumda. Orman işçileri, alevlerin daha geniş bir örtüye sıçramaması için iş makineleriyle tampon bölgeler oluşturmaya çalışıyor.

SÜRÜCÜLER ALTERNATİF YOLLARA YÖNLENDİRİLİYOR
Alevlerin otoyol sınırına kadar yaklaşması ve dumanların yolu tamamen kaplaması, trafikte büyük bir tehlike oluşturdu. Güvenlik birimlerinin kararıyla, İzmir-İstanbul Otoyolu’nun Akhisar geçişi geçici olarak araç trafiğine tamamen kapatıldı. Bölgede ulaşımın kontrollü olarak başka güzergahlardan sağlanması için trafik ekipleri yönlendirmeler yaparken, jandarma ekipleri yangının çıkış nedenine ilişkin çok yönlü bir soruşturma başlattı.