Marmaris Yalancıboğaz mevkisinde karadan ulaşımı olmayan sarp sahil şeridinde dün başlayan orman yangınında korkutan tablo geride kaldı.
Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere karşı gece boyunca karadan ve gece görüşlü helikopterlerle sürdürülen mücadele, sabahın ilk ışıklarıyla dev hava filosunun devreye girmesiyle sonuç verdi. Yoğun müdahale sonrasında yangın tamamen kontrol altına alındı.

ÇIKARMA GEMİLERİ VE SAHİL GÜVENLİK BOTLARI DEVREYE GİRDİ
Alevlerin yükseldiği bölgeye kara yolu ulaşımının bulunmaması üzerine askeri ve sivil unsurlar olağanüstü bir lojistik operasyon imza attı. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na ait çıkarma gemileriyle arazözler ve iş makineleri deniz üzerinden yangın bölgesine taşındı. Sahil Güvenlik botları ve su topu atabilen nitelikteki gemiler de kıyı şeridinden alevlere müdahale ederek karadaki ekiplere kritik destek sağladı.
DEV FİLOYLA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE
Bölgedeki yangın söndürme operasyonuna toplam 217 personel, 7 uçak ve 16 helikopter katıldı. Ekiplerin eş zamanlı ve koordineli çalışmasıyla enerjisi düşürülen alevler çevrelendi. Yangının tamamen söndürülmesi ve yeniden parlama riskine karşı soğutma hatlarının oluşturulmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.