İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı Meclis Toplantısı Üçüncü birleşiminde Urla, Çeşme'de meydana gelen son hortum olayı ve geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinden zarar gören vatandaş ve üreticilerin zararlarının yüzde 50'sinin karşılanması önerisi kabul edildi. Mecliste ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ESHOT ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim yapılması da karara bağlandı.
DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleşen İzmir Büyükşehi Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın üçüncü birleşiminde sel felaketinden zarar gören üreticilerin yanısıra dün akşam eşme Alaçatı Urla’da zarar gören üreticilerin zararlarının giderilmesi de meclis gündemine alındı.
ÜRETİCİLERİN ZARARLARININ YÜZDE 50'Sİ KARŞILANACAK
3 ilçedeki hortum nedeniyle zarar gören üreticilere destek verilmesi önerisi Plan ve Bütçe Komisyonu’na acil koduyla gönderildi. Üreticilerin zararlarının yüzde 50’’sinin karşılamasına yönelik madde mecliste kabul edildi. Meclisi yöneten Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Başımıza en son hortum da geldi. Biz selle ilgili karar almıştık. Ama bu da başımıza geldi. Hasar var orada. Bir madde ilave edilebilir meclis de uygun görürse” dedi.
8 MART'TA TOPLU ULAŞIMDA YÜZDE 50 İNDİRİM UYGULANACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı meclisinin son oturumunda ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde toplu ulaşımda ESHOT'a bağlı araçlarda yüzde 50 indirim uygulaması da kabul edildi.
