Ödemiş’te alevlerle mücadele: İzmir’de orman yangını paniği!

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, bölgede büyük endişeye yol açtı. Alevlerin yayılmasını önlemek için Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri seferber edilirken, söndürme çalışmaları havadan ve karadan tüm hızıyla devam ediyor.

Ödemiş’te alevlerle mücadele: İzmir’de orman yangını paniği!

Alevler Ödemiş ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi Çerkes Tepesi mevkisindeki ormanlık alanda yükselmeye başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgede alarm durumuna geçildi. Rüzgarın seyri ve arazinin yapısı nedeniyle yangının kontrol altına alınması için ekipler zamanla yarışıyor.

Siren seslerinin yükseldiği bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazözler, su tankerleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının daha geniş bir alana yayılmasını engellemek amacıyla kara ekiplerine havadan da müdahale araçlarıyla destek veriliyor. Ekipler, alevlerin önünü kesmek ve yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek için koordineli bir çalışma yürütüyor.

Söndürme operasyonu saha genelinde aralıksız sürerken, mülki idare amirleri de gelişmeleri yakından takip etmek üzere yangın bölgesine intikal etti. Ödemiş Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ile Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Çerkes Tepesi mevkisine gelerek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden operasyonun son durumu hakkında bilgi aldı. Yangının çıkış nedenine ilişkin incelemeler ise devam ediyor.

Demokrat Gündem

Exit mobile version