DEMOKRAT GÜNDEM- HABER MERKEZİ- Soruşturma kapsamındaki iki aylık aranın ardından belediyedeki mesaisine başlayan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’i bina önünde işçiler, partililer ve yurttaşlar meşalelerle karşıladı.
Görevden uzak kaldığı döneme ve hakkında çıkarılan söylentilere değinen Yiğit, bu süreçte duygusal ve zorlu anlar yaşadıklarını vurguladı. Yargıya olan inancını hiçbir zaman kaybetmediğini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Çok fazla duygu yoğunluğu yaşıyorum. İki aydır önemli şeyler başımıza geldi. Bu iki ay kolay geçmedi. Kendi açımdan kolay geçmedi, ailem için kolay geçmedi, sevenlerim için kolay geçmedi.
Çok şeyler yazıldı, konuşuldu, dedikodular üretildi. Ben hepsini duymazdan geldim. Ben her zaman yargıya inandım, hukuka inandım. Körü körüne de inanmadım. Ben hiçbir makam için, maddi bir şey için hata yapmam, yapmayacağım. Balçova’nın hakkını çarçur ettirmem” diye konuştu.
“İZMİR’DEKİ TÜM SİYASİLER KARDEŞLERİ GİBİ DAVRANDI”
Ayrı kaldığı dönem boyunca parti ayrımı gözetmeksizin geniş bir kesimden destek gördüğünü belirten Balçova Belediye Başkanı, kentteki siyasi aktörlerin duruşuna dikkat çekti.
Kendisine verilen desteğin kişisel olmadığını kaydeden Onur Yiğit, “Rozetsiz bir şekilde İzmir milletvekillerinin, odaların, STK’ların hepsinin desteğini aldık. Onlar bana şunu söyledi: ‘Şahsını seviyoruz ancak sana sahip çıkmamızın nedeni şahsın değil, yaptığın güzel hizmet, Balçova’ya ve İzmir’e sahip çıkman.’ İzmir’deki tüm siyasilere teşekkür ediyorum. Tamamı yanımda oldu. Rozetsiz bir şekilde hepsi bana kardeşleri gibi davrandı” ifadelerini kullandı.
“85’LER YETMEZ, 95’LER BİZİM OLACAK”
Yaşanan krizin ardından siyasi yol haritasını değiştirdiğini ve hizmet hırsının arttığını açıklayan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, geleceğe yönelik hedeflerini büyüttü.
Görevi devretme planını rafa kaldırdığını belirten Başkan OnurYiğit, “Bu iş bizde bir şeyi canlandırdı. Yüzde 62 ile seçildik. Bugün yüzde 85’in üzerinde memnuniyetimiz var. ‘Çok da siyasete girmemek lazım. Ben bir şeyleri tamamlarım, ondan sonra bir arkadaşımıza devrederim’ demiştim. Bu yaşananlardan sonra devir tarihini ileriye almayı düşünüyorum.
Siyasi olarak daha da hırslandım. Hizmet etme anlamında daha da hırslandım. Mücadele bitmeyecek, hizmet aşkı bitmeyecek. 85’ler yetmez, 95’ler bizim olacak. Daha çok çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.
Görevin zorunlu anlarında makamı vekaleten yürüten Balçova Belediye Başkan Vekili Selahattin Yıldız ise karşılama törenindeki konuşmasında adalet vurgusu yaptı. Anlamlı bir gün yaşandığını ifade eden Yıldız, “Hak, hukuk, adalet yerini buldu. Balçova’nın Yiğit Başkanı göreve döndü. Onur Başkanımızın ortaya koyduğu hizmet anlayışını sürdürdük. Bugün emaneti başkanımıza teslim ediyorum” diyerek görevi asil başkana devretti.