Özel’den Kılıçdaroğlu’na ‘alınganlık’ yanıtı: “Saray’dan medet umanlara sözüm üzerine alınmasına şaşırırım!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemde parti içi "arınma" ve "iç muhasebe" temalı açıklamalarına dair sessizliğini bozdu. Özel, yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’na duyduğu nezaket ve saygıya vurgu yaparken, kurultay sonucunu yargı yoluyla değiştirmeye çalışan çevreleri sert bir dille eleştirdi: "Delegenin vermediği yetkiyi AK Parti’nin talimatlı yargısından bekleyenlere izin vermem."

Özel'den Kılıçdaroğlu’na 'alınganlık' yanıtı: "Saray'dan medet umanlara sözüm üzerine alınmasına şaşırırım!"

CHP’de “kurultay davası” ve “parti içi söylem” eksenli tartışmalar, Genel Başkan Özgür Özel’in Gazete Pencere’ye yaptığı açıklamalarla yeni bir evreye taşındı.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun “emanet” vurgulu mesajlarının ardından, iktidar ve “Butlan İttifakı” olarak nitelediği yapılara karşı partisinin hukukunu koruma mesajı verdi.

‘SÖZLERİM SARAY’A KILIÇDAROĞLU’NA DEĞİL’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamalarda “Saray’dan medet umanlara” sarf ettiği ifadelerin muhatabının Kılıçdaroğlu olmadığını net bir dille ifade etti. Özel, “Ben orada Cumhur İttifakı’na değil, Akın Gürlek’e yani Aktoroslar Çetesi’yle Butlan İttifakı’na meydan okuyorum. Kemal Bey’in bu sözlere alınganlık göstermesine şaşırırım” dedi.

‘KURULTAY MAHKEME İLE DEĞİL DELEGE İLE OLUR’

Parti yönetimini yargı kararlarıyla devirmeye yönelik girişimleri sert bir dille eleştiren Özgür Özel, “Halen daha partiyi yönetme iddiasındaki bir grubun kurultay yerine mahkeme kararıyla gelmek gibi bir niyeti varsa, öyle bir ihtimal yok. Ben Kemal Bey’in ağzından böyle bir şey duymadım, duysam yakıştıramam. Ne butlanı demesini, partide genel başkanın nasıl seçileceği belli demesini beklerim. Net bir duruş olur” ifadelerini kullandı.

‘PARTİNİN HUKUKU BANA EMANET’

Özel, Kılıçdaroğlu ile olan kişisel hukuku ile parti hukukunun farklı olduğunu belirterek, “Kemal Bey’in hukuku bana emanet, onu zedeleyecek bir şey söylemem. Ama partinin hukuku da bana emanet, kimsenin onu zedelemesine izin vermem” diyerek, parti içindeki muhalif kanada “dikkatli olun” mesajı verdi.

Özgüt Özel ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun “Benden susmamı veya başka şeyler söylememi bekleyenler var” şeklindeki sözlerini de şu şekilde yorumladı: “Ben, bu ifadeyle ‘CHP’nin mevcut yönetimine karşı bir açıklama yapmamı beklemesinler’ denildiğini ümit ederim.”

İlginizi çekebilir: Serenay Sarıkaya, Mabel Matiz, Mirgün Cabas, Feyza Civelek, Onur Tuna gözaltında

Özel'den Kılıçdaroğlu’na 'alınganlık' yanıtı: "Saray'dan medet umanlara sözüm üzerine alınmasına şaşırırım!"
Demokrat Gündem

Exit mobile version