Özgür Çelik ve Berk Tütüncü hakkında soruşturma

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Üsküdar Belediye Meclisi’ndeki seçim sürecine ilişkin YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Üsküdar İlçe Başkanı Berk Tütüncü hakkında "tehdit", "hakaret" ve "şantaj" suçlamalarıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında müşteki sıfatıyla ifade veren Meclis Üyesi Ayhan Aydın, kendisinin savcı tarafından tehdit edildiği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Özgür Çelik ve Berk Tütüncü hakkında soruşturma

Üsküdar Belediye Meclisi’ndeki başkan vekilliği seçimi sonrasında yaşanan gelişmeler yargıya taşındı.

Üç belediye meclis üyesinin şikayeti ve savcılığın re’sen başlattığı incelemeler kapsamında, YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile Üsküdar İlçe Başkanı Berk Tütüncü hakkında soruşturma açıldı. Başsavcılık talimatı doğrultusunda Özgür Çelik’in dosyada “şüpheli” sıfatıyla ifadesinin alınacağı bildirildi.

Soruşturmayı Başlatan İddia: “Savcı Beni Tutuklamakla Tehdit Etti”

Yargı sürecini tetikleyen gelişme, YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in, partisinden istifa ederek AK Parti’ye katılan Meclis Üyesi Ayhan Aydın hakkındaki açıklamaları oldu. Çelik, Aydın’ın kendisini arayarak bir cumhuriyet savcısı tarafından tutuklanmakla tehdit edildiğini ve bakıma muhtaç engelli ailesi nedeniyle baskıya boyun eğdiğini öne sürdü. Bu iddialar üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlatarak iddiaların merkezindeki Ayhan Aydın’ı ifadeye çağırdı.

Meclis Üyesi Aydın İddiaları Yalanladı: “Hiçbir Kamu Görevlisi Tehdit Etmedi”

Adliyede müşteki sıfatıyla ifade veren Meclis Üyesi Ayhan Aydın, Özgür Çelik’in beyanlarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Herhangi bir yargı mensubu veya kamu görevlisi tarafından tehdit edilmediğini vurgulayan Aydın, şu ifadeleri kullandı:

“Bir Cumhuriyet Savcısının ya da başka bir kamu görevlisinin beni tehdit ettiği yönündeki iddia tümüyle asılsızdır. Böyle bir olay yaşanmamıştır. Özgür Çelik ile doğrudan görüşmedim ancak seçim öncesinde kendisi adına aradığını söyleyen kişilerce defalarca arandım. Bu durum manevi huzurumu bozdu. Engelli eşim ve çocuğum üzerinden baskı gördüğüm iddiası da doğru değildir; ailemin bu tür siyasi tartışmalara çekilmesini kabul etmiyorum.”

“Kararımı Kendi Hür İrademle Aldım”

Partisinden istifa edip AK Parti saflarına katılmasına ilişkin sürece de değinen Aydın, siyasi tercihini tamamen kendi özgür iradesiyle değiştirdiğini belirtti. Siyasi kararının ardından ailesinin ve kendisinin mağdur edildiğini savunan Aydın, hakkındaki baskı iddialarının asılsız olduğunu tekrarlayarak hukuki sürecin takipçisi olacağını bildirdi. Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Özgür Çelik ve Berk Tütüncü hakkında soruşturma
Demokrat Gündem

Exit mobile version