Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin “mutlak butlan” kararı sonrası CHP Genel Merkezi’nden tahliye tebligatını yırtarak ayrılan Özgür Özel ve beraberindeki heyetin parlamento yürüyüşü, başkent caddelerinde fiziki engellemelere sahne oldu.
Parti yöneticileri, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşla birlikte sağanak yağmur altında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) doğru ilerleyen Özel’in önü emniyet güçleri ve TOMA’lar tarafından kesildi. Güvenlik barikatını aşmak için yol üzerindeki bir TOMA’nın üzerine çıkan Özel, buradaki bekleyişin ardından Meclis sınırına ulaştı. Ancak emniyet güçleri kalabalığın ve Özel’in Meclis ana binasına girişine izin vermedi.

GİRİŞ ENGELLENİNCE KURULAN “PARK KÜRSÜSÜ”
Meclis kapısında durdurulan CHP heyeti ve vatandaşlar, yerleşkenin hemen yanında bulunan Milli Egemenlik Parkı’na geçerek toplandı. Parkta biriken kalabalığa hitap eden Özgür Özel, genel merkez binasındaki polis müdahalesine ve eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “arınma” çağrılarına sert iddialarla karşılık verdi. Özel, parktaki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“CHP kurulduğunda bir genel merkezi yoktu. Genel merkez 1. Meclis’te bir odaydı. Biz o binayı çıktık, meraklısına bıraktık. Hani diyor ya birileri ‘arının’ diye… Onların sıktırdığı biber gazından, yağan yağmurun altında arındık. Dost bildiğimizin ihanetinden gayrı arınacağımız hiçbir şeyimiz yoktur. CHP’yi sarayın seçtikleri yönetiyorsa CHP kapanmıştır. CHP’yi üçüncü sefer açmak için ben var gücümle çalışacağım.”

“BİR MAKAM BIRAKTIK, KALAN 82’SİNE DOĞRU YÜRÜYORUM”
Yağmur altında araçların klaksonlu ve sloganlı destekleriyle büyüyen yürüyüş boyunca partinin binalara sığmayacağını savunan Özgür Özel, yeni dönem saha stratejisine ilişkin kararlılık mesajını yineledi.
47 yıl sonra partiyi yerel seçimlerde birinci parti yaparken genel merkez binasında oturmadıklarını hatırlatan Özel, “CHP’yi iktidar yapmak için bize bina lazım değil, mücadele azmi lazım. Benim Türkiye’de 83 tane makam odam var, bir tanesini bıraktık, 82’sine doğru yürüyorum. Bundan sonra sokakta ve meydanda Türkiye siyasi tarihinin en büyük yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Ben bu yoldan dönmem” şeklinde konuştu.

KRİZ MASASI MECLİS ODASINA TAŞINDI: MANSUR YAVAŞ’TAN ZİYARET
Milli Egemenlik Parkı’ndaki kitlesel açıklamanın ardından Özgür Özel, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte yürüyüş kolundan ayrılarak TBMM idari binasındaki resmi makam odasına giriş yaptı. Kurmaylarının alkışları eşliğinde makamına geçen Özel’e ilk kurumsal destek ziyareti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan geldi.
Meclis’teki odada Özgür Özel ile bir araya gelen Yavaş, kısa bir istişare gerçekleştirdikten sonra parlamento binasından ayrıldı. CHP kurmayları, genel merkez binasının mühürlenmesinin ardından Özel’in vakit kaybetmeden yeni döneme yönelik operasyonel yol haritasını belirleyeceğini ve meclis odasını geçici komuta merkezi olarak kullanarak hızla sahaya çıkacağını bildirdi. Siyasi krizin parlamento ayağındaki hareketlilik sürüyor.