Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen adli soruşturma kapsamında dün önemli bir operasyon gerçekleştirildi.
Emniyet müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, Şehzadeler Belediyesi iştirakleri arasında yer alan Şehzadeler Emlak Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Cem Yüzer ile ismi Anıl D. olarak açıklanan bir başka şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
ADLİYEYE SEVK EDİLEN ŞÜPHELİLER HAKKINDA HAPİS KARARI
Gözaltına alınan iki şüpheli, Manisa Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade ve sorgu işlemlerinin tamamlanmasının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığında ek ifadeleri alınan Cem Yüzer ve Anıl D., tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Hakim karşısına çıkan her iki şüpheli de yasal mevzuat uyarınca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.
MİLLETVEKİLLİĞİ DÖNEMİNDE GÖREV YAPMIŞTI
Tutuklanan isimlerden Cem Yüzer’in geçmişteki siyasi faaliyetleri ve üstlendiği görevler dikkat çekti. Yüzer’in, mevcut Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in geçmiş yıllarda yürüttüğü Manisa Milletvekilliği ve CHP Grup Başkanvekilliği görevleri esnasında resmi olarak danışmanlığını yaptığı belirlendi.
Söz konusu soruşturmanın içeriği, hangi suçlamalara dayandığı ve operasyonun detaylarına ilişkin Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan henüz resmi ve kapsamlı bir açıklama yapılmadı. Bölgedeki adli sürecin devam ettiği bildirildi.