Özgür Özel’den Mutlak Butlan Hamlesi: İlk İtirazımızı Yargıtay’a Yaptık

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin "tedbirli mutlak butlan" hükmünün ardından toplanan olağanüstü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Yaklaşık 5 saat süren zirvenin ardından kameraların karşısına geçen Özgür Özel, görevden uzaklaştırma ilamına karşı hukuki süreci başlattıklarını duyurarak, "Bugün ilk itirazımızı, tedbir kararının kaldırılması için Yargıtay'a yaptık. Yarın da Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağız" açıklamasında bulundu.

Özgür Özel'den Mutlak Butlan Hamlesi: İlk İtirazımızı Yargıtay'a Yaptık

Yüksek mahkemenin, genel başkanlık makamı ve mevcut parti organlarını tedbiren görevden uzaklaştırarak idari yetkiyi kurultay öncesi yönetime devretme kararının ardından ana muhalefette hukuki direnç hattı kuruldu.

“1. Asliye Hukuk Mahkemesini Ayarlayanın İstediğini İndirme Yetkisi Tanımlanıyor”

Genel Merkez binasında gerçekleştirilen olağanüstü MYK toplantısının ardından kararın hukuki zeminini ve seçim güvenliğini eleştiren Özgür Özel, adli makamların yetki sınırlarına dair şu teknik verileri paylaştı:

“Seçim hukuku ve itiraz süreleri vardır. Seçim hukuku dışında başka mahkemelerin bu işlere karışması YSK’yı yok saymaktır. Artık hiçbir siyasinin koltuğunda güvenle oturmaması demektir. Çünkü 1. Asliye Hukuk Mahkemesini ayarlayanın istediğini indirme, istediğini bindirme yetkisi tanımlanmaya çalışılmaktadır. Mücadele edilen meselenin kendisi de budur. Yargıtay’a tedbirin durdurulmasına yönelik başvurularımızın en acil şekilde ele alınmasını; YSK’nın kendisine tanınan görev sorumluluk alanına, kendisine sahip çıkmasını bekliyoruz. Yargıtay’ın tedbir kararını kaldırarak Türkiye’yi bir felaketten kurtarmasını bekliyoruz.”

“Bizim Suçumuz 47 Yıl Sonra Partiyi Birinci Parti Yapmak”

Alınan “mutlak butlan” kararını sivil bir darbe girişimi olarak nitelendiren Özel, mevcut delege yapısı ve 31 Mart yerel seçim sonuçları üzerinden siyasi müdahale iddialarını gündeme getirdi. Görevden uzaklaştırılan yönetim kadrolarının delege iradesiyle seçildiğini belirten Özel, süreci şu sözlerle özetledi:

“Bizim suçumuz 47 yıl sonra partiyi birinci parti yapmak, kurulduğu günden beri AK Parti’yi ilk kez yenmek. Suçumuz bu bizim? Müesses nizama itiraz edenlerin zaferiyle hiçbir zaman barışamadılar, hazmedemediler. Siyaset üretemeyince yargı kollarını kurdular. O yargı kolları sivil darbeye kalkıştı. Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nu 14 aydır hapiste tutuyorlar. Bize ‘Ekrem’i bırak, Ankara’ya dön, partinin başında otur’ dediler. Konforlu muhalefet partisi genel başkanlığı koltuğunu reddediyorum. Sarayın icazetiyle o koltukta oturmam.”

“Rejim Bana 30 Sene Bu Koltukta Oturmayı Teklif Ediyor”

Mevcut siyasi konjonktürde konforlu bir muhalefet liderliği yapmayı kabul etmediğini ve hedefinin iktidar kurmak olduğunu vurgulayan Özel, yaş ve siyasi kariyer planlamasına dair şu ifadeleri kullandı:

“20 bin lira emekli maaşına mahkum edilenlerin 1,5 asgari ücret almasını, emekli maaşının 39 bin lira olmasını savunanlar bu hayallerinden vazgeçseler, maaşlarını alıp bu koltuklarda oturabilirler, yaşımız müsait. Rejim bana 30 sene bu koltukta oturmayı teklif ediyor. Bu ülkenin 80 yaşına kadar muhalefet koltuğunun tadını çıkaran genel başkanlara değil, bu milletin sorunlarını çözecek genel başkana ihtiyacı var.”

“Kılıçdaroğlu Arayanlar Arasında, Henüz Dönmedim”

Mahkeme kararıyla görevi devralması hükmedilen eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun iletişim çabasına ve parti içi ikilik iddialarına da değinen Özel, diyalog zeminine ilişkin sınırları çizdi:

“Çok sayıda telefon gelmiş; Kılıçdaroğlu da arayanlar arasında, henüz dönmedim. Dönüp de ne konuşacağım? O telefonu açmanın, o telefona dönmenin bir anlamı olmaz. Elbette bir şekilde dönülecektir ama o dönüş bir uzlaşı tutumu içinde olamaz. İkinci parti kapatma davasına karşı bir tedbirdir; butlana karşı öyle bir tedbir düşünmedik. Biz burada ev sahibiyiz, kiracılar gider ev sahibi kalır. Baba ocağında kimin kalacağına asıl sahipleri karar verir, asliye hukuk mahkemeleri değil.”

“Gecesiyle Gündüzüyle Genel Merkez’deyiz”

Fiziki olarak parti binasını tahliye etmeyeceklerini ve görevlerinin başında kalacaklarını ilan eden Özgür Özel, genel merkez bünyesinde başlatılan nöbet sürecini şu deklarasyonla duyurdu:

“Ben Genel Merkez’deyim. Arkadaşlarımız Genel Merkezde. Bundan sonra gecesiyle gündüzüyle Genel Merkez’deyiz. Emanete sahip çıkacağız. Nasıl Saraçhane’ye sahip çıktıysak Genel Merkeze de sahip çıkacağız. Buraya bizi sokağın sesini dinleyen delegeler oturttu ancak onlar kaldırabilir.”

Özgür Özel'den Mutlak Butlan Hamlesi: İlk İtirazımızı Yargıtay'a Yaptık
Demokrat Gündem

Exit mobile version