Özgür Özel’den Sanchez açıklaması: ‘Bu yalanın kime ne faydası var?’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, uçağı teknik bir arıza nedeniyle Ankara’ya acil iniş yapan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in kendisiyle görüşme talebini reddettiği yönündeki iddiaları sert bir dille yalanladı. İddiayı "uydurma" ve "maksatlı dezenformasyon" olarak nitelendiren Özel, "Bu yalanın kime, ne faydası var?" diyerek tepki gösterdi.

Özgür Özel'den Sanchez açıklaması: 'Bu yalanın kime ne faydası var?'

Ermenistan yolculuğu sırasında uçağındaki teknik arıza sebebiyle Ankara’ya zorunlu iniş yapan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Özgür Özel arasında bir “görüşme krizi” yaşandığı iddiaları CHP kanadından kesin bir dille reddedildi.

Özel, iddia sahibi gazetecinin kendinden utanması gerektiğini vurgularken; partiden yapılan açıklamada iki liderin dostluk hukukuna dikkat çekildi.

“GÖRÜŞME TALEBİ HİÇ OLMADI”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci Aytunç Erkin’e yaptığı açıklamada, iddia edilenin aksine İspanya Başbakanı Sanchez ile bir görüşme talebinde bulunmadığını belirtti.

Özel, “Bu yalana ne gerek vardı anlamadım. Bu yalanı atan kimseden utanmıyorsa kendinden de mi utanmıyor?” ifadelerini kullandı.

CHP HESAPLARINDAN RESMİ YALANLAMA

Partinin sosyal medya hesaplarından paylaşılan kurumsal açıklamada, sürecin iki liderin özel kalemleri aracılığıyla takip edildiği ifade edildi. Açıklamada, “Sayın Özgür Özel’in herhangi bir görüşme talebi olmamıştır. Acil iniş ve yeniden havalanma süreci dikkatle takip edilmiş, sadece “geçmiş olsun” dilekleri iletilmiştir.”

Özgür Özel ve Pedro Sanchez’in Sosyalist Enternasyonal bünyesinde birlikte çalışan ve her fırsatta görüşebilen iki dost lider olduğu hatırlatıldığı açıklamada, teknik bir arıza sonucu yaşanan acil iniş üzerinden yalan haber üretmeye çalışmanın bir “acziyet göstergesi” olduğu vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’i taşıyan uçak, Ermenistan’a gitmek üzere havadayken yaşanan teknik bir arıza nedeniyle Ankara’ya zorunlu iniş yapmış; arızanın giderilmesinin ardından yolculuğuna devam etmiştir. Bu kısa süreli bekleme sırasında bazı mecralarda Sanchez’in CHP liderinden gelen randevu talebini geri çevirdiği öne sürülmüştü.

İlginizi çekebilir: Sanayici ‘nitelikli eleman’ diyor; gençler ‘yurtdışı’: Bihlun Tamaylıgil Demokrat Gündem’e anlattı

Özgür Özel'den Sanchez açıklaması: 'Bu yalanın kime ne faydası var?'
Demokrat Gündem

Exit mobile version