Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) mahkeme kararıyla genel başkanlık görevinden alınan Özgür Özel, hukuki ve siyasi krizin ardından memleketi Manisa’da önemli açıklamalarda bulundu.
Hatuniye Camisi’nde kıldığı bayram namazı sonrasında konuşan Özel, yeni bir parti kurma iddialarına kapıyı kapatarak genel başkanlık seçimi için sandığı işaret etti. Parti içi meşruiyet tartışmalarına değinen Özel, “Bizim partimizde bir an önce seçimin yapılmasını istiyoruz. Kılıçdaroğlu’nun seçimle gelmediği bir partiyi yönetmeye kalkmayacağını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu’na Kurultay çağrısı: “2 milyon üye belirlesin”
Parti içinde bir an önce seçime gidilmesi gerektiğini savunan Özgür Özel, 81 il başkanı ve tüm üyelerin ortak talebinin sandık olduğunu vurguladı. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na doğrudan seslenen Özel, kurultay kapısının açık olduğunu belirterek şu çağrıyı yaptı: “Kendisine çağrım; genel başkan 2 milyon üyemizin kararıyla belirlensin. Hangi delege yapısıyla gitmek istiyorsa seçime hazırım. Bu Türkiye’ye çok iyi bir örnek olur, tüm tartışmalar biter.”
“Kimse partisinden ayrılmasın, istifa etmesin”
Gelişmelerin ardından tabanda oluşan büyük tepkilere ve partiden toplu ayrılma iddialarına da açıklık getiren Özel, örgüte birlik mesajı verdi.
Yeni bir siyasi oluşum içinde olmadıklarını net bir dille ifade eden Özel, “İstifa edelim diyenler var; kimse partisinden ayrılmasın, istifa etmesin. Biz bu sorunu bir şekilde hallederiz. Şu aşamada yeni bir parti kurma gibi bir durumumuz yok” dedi.
“O karara sahip çıkanlarla gönül bağımız yoktur”
Hukuki sürece ilişkin parti içi dengeleri değerlendiren ve net bir çizgi çeken Özgür Özel, mahkemenin verdiği kararı bir dönüm noktası olarak nitelendirdi.
Geçmiş tartışmaları geride bıraktıklarını ancak karardan sonrasının önemli olduğunu belirten Özel, sözlerini şöyle tamamladı: “Mutlak butlan kararı bir milattır. O günden sonra bu karara sahip çıkanlar ‘butlancıdır’ ve onlarla bir gönül bağımız yoktur. Ancak o tarihten sonra bizimle dayanışmaya gelen herkes yol arkadaşımızdır.”