Rojin Kabaiş’in babası:”Bu iki kişi katildir”

Rojin Kabaiş’in vücudunda tespit edilen DNA örnekleri soruşturmanın merkezinde. Baba Kabaiş, "Bu iki kişi katildir" diyerek adalet çağrısı yaptı.

Van’da geçen yıl kaldığı yurttan çıktıktan 18 gün sonra göl kenarında cansız bedeni bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda, Kabaiş’in vücudunda iki farklı erkeğe ait DNA örnekleri tespit edilmişti.

DNA tespitlerinin detayları açıklandı

Van ve Diyarbakır Baroları’nın talebi üzerine Adli Tıp Kurumu, DNA örneklerinin genç kızın göğüs ve vajina bölgelerinde bulunduğunu raporladı. Avukatlar, bu durumun Rojin Kabaiş’e yönelik olası cinsel saldırı iddialarını yeniden gündeme getirdi. Adli Tıp Kurumu, DNA’nın çevresel temas veya ölüm sonrası bulaşma yoluyla geçmiş olabileceğini ifade etti ve cinsel saldırıya dair somut bulguya rastlanmadığını açıkladı.

”Bu iki kişi katildir”

Sabah gazetesine konuşan baba Nizamettin Kabaiş, kızının intihar etmiş olmasının mümkün olmadığını vurgulayarak cinayet ihtimalini dile getirdi. Baba Kabaiş, “DNA’lar kime ait belirlenmeli. Bu iki kişi katildir, tutuklayın, onlara ağır ceza verin. Biz çok acı çekiyoruz. Kimler yaptı? Her şey açığa çıkacak, biz biraz nefes alacağız. Rojin’in hayalleri yarım kaldı. Rojin’e ne oldu?” sözleriyle adalet talebinde bulundu.

Demokrat Gündem

Exit mobile version