Saygılı’dan İzmir’de grev çıkışı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla il binasının bahçesinde geleneksel bayramlaşma törenini gerçekleştirdi.

DEMOKRAT GÜNDEM-İl Başkanı Bilal Saygılı’nın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Son Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mehmet Kasapoğlu, Yaşar Kırkpınar, Mahmut Atilla Kaya, parti yöneticileri ve teşkilat mensupları katıldı.

Törende konuşan İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan grev üzerinden CHP’li yerel yönetimi sert sözlerle eleştirdi.

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iflasının resmidir”

Saygılı, belediyedeki grevin İzmir’in yıllardır süregelen sorunlarının bir yansıması olduğunu savundu. “Bu grev, yönetilemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iflasının resmidir” diyen Saygılı, altyapı ve üstyapı hizmetlerindeki eksikliklere dikkat çekti.

“Belediyede siyasal kadrolaşma var”

Saygılı, liyakat yerine siyasi odaklı kadrolaşmanın tercih edildiğini ifade ederek, mevcut 24 bin kişilik kadroya son 6 yılda 14 bin kişinin daha eklendiğini, bunun yüzde 60’a yakın bir artış anlamına geldiğini belirtti. Grevdeki sendikanın başkanının 16 yakınının belediyede çalıştığını da iddia etti.

“Gerçek çalışanlar aşırı yük altında”

Belediyedeki asli işçilerin yoğun mesai altında çalıştığını, bazı işçilerin 10 yıl öncesine ait izinlerini bile kullanamadığını söyleyen Saygılı, “Yeni alınan 14 bin kişi gerçekten sahada çalışsaydı bu yük bu kadar ağır olmazdı” dedi. Bazı personelin görevlendirme şekline de değinen Saygılı, “Şoför diye almışsınız, şoförlük yapmıyor; temizlikçi diye almışsınız, temizlik yapmıyor. Masada yoklar, sahada yoklar, bankamatikte çoklar” ifadelerini kullandı.

“SGK’ya 15 milyar borç yapılmış, ödeme yok”

Saygılı, belediyenin SGK’ya yaklaşık 15 milyar TL borç yaptığını ancak hiçbir ödeme yapmadığını öne sürerek, merkezi hükümeti suçlamanın çözüm olmadığını dile getirdi. Grev krizinin “beceriksizlik, liyakatsizlik ve popülist belediyecilik” sonucu yaşandığını söyledi.

“İzmir halkına değil, bankamatikçilere kaynak harcanıyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarını çalışanlara değil, “eşe, dosta ve bankamatikçilere” harcadığını iddia eden Saygılı, İzmir halkına yapılan dayanışma çağrılarının samimiyetsiz olduğunu savundu.

“İzmir’i AK kadrolarla yöneteceğiz”

İl kongresinde verdikleri sözleri tutmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Saygılı, “İzmir’i AK kadrolarla yönetmeye nail olmak için alın ve akıl teri döküyoruz” dedi. Teşkilatın bu yürüyüşteki en büyük güç olduğunu vurgulayan Saygılı, Türkiye Yüzyılı’nın öncü şehrini inşa edeceklerini söyledi.

Konuşmasının sonunda tüm katılımcıların Kurban Bayramı’nı kutlayan Saygılı, “Bayramınız mübarek olsun. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun” diyerek sözlerini tamamladı.

Demokrat Gündem

Exit mobile version