Sinem Dedetaş’a ev hapsi şartıyla tahliye kararı!

İstanbul siyasetinde ve yerel yönetimlerde deprem etkisi yaratan Üsküdar Belediyesi soruşturmasında sıcak bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Sinem Dedetaş'a ev hapsi şartıyla tahliye kararı!

Yaklaşık üç aydır cezaevinde tutuklu bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş hakkında tahliye kararı verildi. Dedetaş’ın avukatı Akın Atalay, yapılan adli itiraz ve tahliye başvurusunun yargı makamlarınca kabul edildiğini açıklayarak, Dedetaş’ın ev hapsi adli kontrol tedbiri uygulanarak cezaevinden tahliyesine karar verildiğini duyurdu.

Cezaevinden çıktıktan sonra doğrudan ikametgahında ev hapsi tedbirine tabi tutulacak olan Dedetaş, 90 günlük tutukluluk sürecinin ardından ceza infaz kurumundan ayrılıyor.

AVUKAT AKIN ATALAY TAHLİYE KARARINI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Soruşturma sürecini yakından takip eden avukat Akın Atalay, tahliye kararının detaylarını kişisel sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Müvekkili hakkındaki adli kararın kesinleştiğini belirten Atalay, “Müvekkilim Sinem Dedetaş için yaptığımız tahliye başvurusu üzerine kendisinin ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiriyle cezaevinden tahliyesine karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? 29 TEMMUZ OPERASYONU VE CEZAEVİ SÜRECİ

Üsküdar Belediyesi’ndeki yapı ruhsatı ve iskân işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma çerçevesinde 29 Temmuz 2026 tarihinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Sinem Dedetaş, 31 Temmuz’da çıkarıldığı mahkemece “rüşvet”, “irtikap” ile “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” suçlamaları iddiasıyla tutuklanmıştı. Dedetaş ile birlikte üç kişi daha tutuklanırken iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Tutuklanmasının ardından Tekirdağ’daki Çorlu Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilen Dedetaş, 1 Ağustos’ta İçişleri Bakanlığı tarafından geçici tedbir kararıyla belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştı.

CEZAEVİNDEN SON MESAJ: “NE KIYMETLİ ŞEY ÖZGÜRLÜK!”

Tam 90 gündür cezaevinde bulunan Sinem Dedetaş, tahliye kararının hemen öncesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle cezaevinden yazılı bir mesaj yayımlamıştı.

Mesajında özgürlük vurgusu yapan Dedetaş, tam üç aydır cezaevinde özgürlüğünden yoksun olduğunu ifade ederek, “Ne kıymetli şey özgürlük!” kelimeleriyle duygularını dile getirmişti. Tahliye kararının ardından Dedetaş’ın işlemlerinin tamamlanarak Çorlu Karatepe Ceza İnfaz Kurumu’ndan ayrılması ve adli kontrol kapsamındaki ev hapsi sürecinin başlaması bekleniyor.

Sinem Dedetaş'a ev hapsi şartıyla tahliye kararı!
Demokrat Gündem

Exit mobile version