Şamil Tayyar’dan ‘Tahir Sarıkaya’ mesajı: ‘Konuşursa…’

Gazeteci Tahir Sarıkaya’nın yürütülen "Cem Küçük" soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından Şamil Tayyar'dan dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Tayyar, Sarıkaya'nın ifade vermesi halinde medya dünyasında büyük bir sarsıntı yaşanacağını ileri sürdü.

Şamil Tayyar'dan 'Tahir Sarıkaya' mesajı: 'Konuşursa...'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Beyaz TV programcısı ve gazeteci Tahir Sarıkaya’nın gözaltına alınması kamuoyunda geniş yankı buldu.

Gelişmenin ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Şamil Tayyar, gözaltı kararının olası sonuçlarına dikkat çekti. Tayyar paylaşımında, “Tahir Sarıkaya gözaltına alınmış. Konuşursa medyada deprem olur. İyi de olur” ifadelerini kullandı.

Soruşturmanın Geçmişi ve Hesap İncelemeleri

Gözaltı kararına gerekçe gösterilen soruşturma kapsamında, Tahir Sarıkaya’nın banka hesaplarındaki şüpheli para hareketleri ve finansal transferler mercek altına alınmıştı. Dosyada yer alan iddialar ile gizli tanık beyanları doğrultusunda adli sürecin genişleyerek devam ettiği bildirildi.

Demokrat Gündem

Exit mobile version