DEMOKRAT GÜNDEM-Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 21. Olağanüstü Kurultayı, 6 Nisan 2025 Pazar günü saat 10.00’da Ankara Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Kurultay öncesinde CHP İzmir İl Başkanlığı, Genel Başkan Özgür Özel’e destek için imza sürecini başlattı. İl başkanlığı, delegelerden imza vermek isteyenlerin imzalarını iletmesini talep etti.
Kurultay öncesinde İzmir’de yaşanan imza toplama süreci parti içinde gerilime neden oldu. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun delegelerle toplantı yapmaması rahatsızlık yaratmıştı.
Aynı zamanda kurultay delegesi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bu gelişmeler üzerine harekete geçerek delegeleri CHP İzmir İl Başkanlığı binasında toplantıya çağırdı. İl Başkanı Aslanoğlu’nun kent dışında olduğu gerekçesiyle bulunmadığı toplantıda CHP Genel Başkanı Özgür Özel için 40’a yakın imza toplandı.
Toplanan imzaların ardından Cemil Tugay Ankara’ya gitti.
Önceki Kurultay öncesinde Özel’e açıkça destek veren ilk isim olarak da bilinen Başkan Tugay’ın bugün öğleden sonra CHP Genel Merkezi’ne geçerek imzaları teslim edeceği ve kurultay sonuna kadar Ankara’da kalacağı öğrenildi.
Cemil Tugay’ın kurultayda yeniden belirlenecek Parti Meclisi (PM) için İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve diğer bazı isimleri önereceği belirtiliyor.
İlginizi çekebilir: CHP İzmir’de ipler koptu: Aslanoğlu ve Tugay karşı karşıya!