DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-İzmir’de günlerdir etkili olan ve yüzlerce hektar ormanla birlikte köyleri, tarım arazilerini ve vatandaşların evlerini küle çeviren yangınlar büyük yıkıma yol açtı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, yangından zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için bir yardım kampanyası başlatacaklarını duyurdu.
CEMİL TUGAY: BU ZOR GÜNLERİ AŞMAK ZORUNDAYIZ
Tugay paylaşımında, “Günlerdir mücadele ettiğimiz yangınlarda ormanlarımız, köylerimiz, yüzlerce vatandaşımızın evi, tarım ve üretim alanlarımız maalesef yandı, ciddi zarar gördü. Çok üzgünüz; ancak tüm yaraları sarmak ve bu zor günleri aşmak zorundayız.
EN KISA ZAMANDA BİR KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ
Dayanışma için en kısa zamanda bir kampanya başlatacağız. Şu anda izin için gerekli başvuruları yapıyoruz. Bu süreçte tüm yurttaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Halkımızın desteğiyle yaralarımızı birlikte saracağımıza tüm kalbimle inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kampanya izni almasının ardından detayların kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
İlginizi çekebilir: Büyükşehir yangının yaralarını sarıyor