Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: TÜİK ve SPK başkanları değişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararları, ekonomi ve savunma bürokrasisinde önemli değişiklikleri beraberinde getirdi. Resmi Gazete’de yer alan kararlara göre TÜİK ve SPK başta olmak üzere birçok kritik kuruma yeni isimler atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: TÜİK ve SPK başkanları değişti

Ekonominin veri ve denetim mekanizmalarını yöneten kurumlarda başkanlık düzeyinde değişim yaşandı:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığına, Gelir İdaresi (GİB) Başkan Yardımcısı Mehmet Arabacı atandı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığına, Kurulun İkinci Başkanı Mahmut Sütçü getirildi. SPK İkinci Başkanlığına Ahmet Aksu, üyeliğe ise Yusuf Sümbül atandı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (MB) Başkan Yardımcılığı görevine Yusuf Emre Akgündüz atandı.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Başkanlığına İbrahim Ömer Gönül, üyeliğine ise Abdi Serdar Üstün Salih getirildi.

SAVUNMA BÜROKRASİSİNDE DE DEĞİŞİM

Savunma bürokrasisinde de dikkat çeken bir atama gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Avcı görevinden alındı. Avcı’dan boşalan genel müdürlük koltuğuna Diyarbakır Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: TÜİK ve SPK başkanları değişti
Demokrat Gündem

Exit mobile version