Yangın mağdurlarına acil destek: 10 milyon lira kaynak!

Bursa, Eskişehir ve Karabük’te orman yangınlarından zarar gören vatandaşlar için 10 milyon lira kaynak aktarıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa, Eskişehir ve Karabük’te yaşanan orman yangınlarından etkilenen vatandaşlara destek amacıyla toplam 10 milyon liralık kaynak aktarıldığını açıkladı.

Yazılı açıklamasında, yangından zarar gören hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına maddi yardım yapıldığını belirten Bakan Göktaş, “Bursa’ya 5 milyon, Eskişehir’e 2 milyon, Karabük’e ise 3 milyon lira olmak üzere toplam 10 milyon lira kaynak aktardık” dedi.

Orman yangınlarının sürdüğü illerde çalışmaların 7/24 takip edildiğini ifade eden Göktaş, “Afyonkarahisar, Antalya, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karabük, Mersin, Sakarya ve Uşak’ta yaşanan yangınlarda psikososyal destek ekiplerimiz sahada.

Son bir hafta içinde 11 ilde 2 bin 112 vatandaşımıza psikososyal destek sağladık. Bakanlık olarak bu zorlu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakanlık, yangından etkilenen vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması ve psikososyal destek verilmesi için seferber olmuş durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Başkan Eşki yangın alanında: “Tek Bir Ağaç Bile Kayıp”

Demokrat Gündem

Exit mobile version