9 Temmuz 2024’te Kınık Demir’in kullandığı otomobil, 17 yaşındaki Yavuz Selim Öztürk’ün sürdüğü motosikletle çarpışmış, motosiklette yolcu olarak bulunan Batın Barlasçeki hastanede hayatını kaybetmişti.
Bilirkişi raporunda Kınık Demir’in “ana yola çıkarken diğer araçların geçişini beklemediği” belirtilmiş ve yüzde 100 kusurlu bulunmuştu.
Sanık, gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılandı. Mayıs 2025’te görülen duruşmada dört yıl iki ay hapis cezası aldı. Mahkeme, cezanın ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.
Zehra Kınık Demir’in ehliyetine iki yıl süreyle el konuldu. Dosya şu anda istinaf aşamasında.
“Bu parayı kabul etmiyorum”
İddiaya göre Zehra Kınık Demir dava sürecinde anne Hasret Doğan’a defalarca para teklif etti. Anne Hasret Doğan, Zehra Kınık Demir en ağır cezayı alana kadar hukuk mücadelesini sürdüreceğini belirterek tüm teklifleri reddettiğini açıkladı.
Hasret Doğan, “Defalarca para vermek istediler. Kabul etmediğim halde manevi tazminat adı altında kafalarına göre para yatırmışlar. Cezadan kurtulmak için yolladıkları bu parayı kabul etmiyorum. Adalet mücadelem sonuna kadar devam edecek. Toplumun bu davaya sahip çıkmasını istiyorum” dedi. (Kaynak: Birgün-İsmail Arı)