14 yıl önce gerçekleşen Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişmeler ve iddialar devam ediyor. Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun, tutuklu olduğu cezaevinde intihar etti gibi gösterilerek yurt dışına kaçırıldığı iddiaları uzun süredir tartışılıyor.
Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Garipoğlu’nun mezarının açılmasını istedi. Cem Garipoğlu’nun babası da savcılığa başvurarak mezarın açılması yönünde talepte bulunmuştu
2009 yılında İstanbul Bahçeşehir’deki bir villada Münevver Karabulut’u öldüren Cem Garipoğlu’nun tutuklu olduğu cezaevinde gerçekten intihar edip etmediği sorusuna yanıt aranıyor
Baba, mezarın açılmasını istiyor
Geçtiğimiz günlerde Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Cem Garipoğlu’nun babası Nida Garipoğlu, oğlunun mezarının açılmasını ve DNA eşleştirmesi yapılmasını istemişti. Nida Garipoğlu’nun ardından Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut da Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması talebinde bulundu.
Karabulut, daha önce de mezarın açılmasını istemiş ancak bu talebe yargıdan ret cevabı gelmişti.

Yurt dışına kaçtığı iddiaları devam ediyor
Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, ”Adaletin tecellisi, maddi gerçeğin ortaya çıkması için bu işlemlerin yapılması lazım. Bu ateş üfleyerek sönmez, kamu vicdanı çok rahatsız.” diye konuştu.
Cem Garipoğlu cinayetten 197 gün sonra yakalanmış, 10 Ekim 2014’te cezaevinde intihar etmişti.
Ancak Garipoğlu’nun intihar etmiş gibi gösterilerek yurt dışına kaçırıldığına yönelik iddialar uzun süredir gündemde ve tartışılmaya devam ediyor.
Önerilen haber : Cem Garipoğlu ölmedi iddiası! ‘İtiraz hakkımızı kullanacağız’