Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ABD’den İran’a gözdağı: Karşılık vermeye hazırız

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Filistin çatışmasının 16. gününde tırmanış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Filistin çatışmasının 16. gününde tırmanış gösterirken, bölgede İran’ın müdahalesini beklediklerini söyledi. NBC televizyon kanalının “Meet the Press” programına katılan Blinken, ABD yönetiminin, bölgedeki ABD personeli veya silahlı kuvvetlerinin herhangi bir düşmanca eylemin hedefi olması durumunda karşılık vermeye hazır olduğunu vurguladı.

ABD, Bölgedeki ABD Personeli ve Silahlı Kuvvetleri İçin Hazır

Blinken, “İstediğimiz şey bu değil. Biz gerilimin tırmanmasını istemiyoruz. Kuvvetlerimizin veya personelimizin ateş altında kalmasını istemiyoruz, ama böyle bir durum olursa, buna hazırız” şeklinde değerlendirmede bulunarak, kimsenin savaşta ikinci veya üçüncü bir cephe görmek istemediğini belirtti.

İran’ın Müdahale Beklentisi

İranlı yetkililerin bölgedeki ABD güçlerine ve personellerine yönelik saldırılarını artırmasını beklediklerini açıklayan Blinken, bu kişilerin güvenliklerini sağlamak ve gerektiğinde kararlı bir şekilde karşılık verebilmek için gerekli adımların atıldığını ifade etti.

Askeri Unsurların Konuşlandırılması

Ayrıca, Blinken, bölgeye 2 uçak gemisi görev grubu dahil olmak üzere ek askeri unsurların konuşlandırıldığını belirterek, bu adımı kışkırtmak için değil, caydırmak ve herhangi birinin bir şey yapmaya kalkışırsa ABD’nin hazır olduğunu açıkça göstermek amacıyla attıklarını söyledi.

Personel Tahliyeleri

Son olarak, ABD Dışişleri Bakanlığı, kritik görevlerde bulunmayan personelin, ABD’nin Erbil Büyükelçiliği ve Erbil Başkonsolosluğu’ndan ayrılmalarının emredildiğini duyurdu.

İsrail-Hamas Çatışması Hakkında

İsrail-Hamas çatışması hakkında ise, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı bir saldırı başlattığı ve çatışmanın devam ettiği belirtildi. Gazze’den İsrail’e roket saldırıları yapıldığı ve Filistinli silahlı grupların Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdiği ifade edildi. Çatışma sırasında çok sayıda ölü ve yaralının olduğu ve İsrail güçleriyle Gazze’den düzenlenen saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu da vurgulandı. Ayrıca, İsrail-Lübnan sınırında da çatışmaların yaşandığı ve bazı ölümlerin meydana geldiği belirtildi.

Aykut POLATLI