AK Partili Çankırı’dan Karşıyaka Belediyesi salvosu: ‘Ünsal’ın ziyaretine destek verdik çünkü…’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı Karşıyaka iftar buluşmasında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir yerel yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Karşıyaka’daki çöp sorununa ve belediyenin SGK borçlarına dikkat çeken Çankırı, "2021 yılında yapılmayan yapılandırmaların bedelini bugün Karşıyaka halkı ödüyor" ifadesini kullandı.

AK Partili Çankırı'dan Karşıyaka Belediyesi salvosu: 'Ünsal'ın ziyaretine destek verdik çünkü...'

DEMOKRAT GÜNDEM-Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karşıyaka İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ve devletin zirvesini İzmirli teşkilat üyeleriyle buluşturan iftar programında konuşan İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’deki yerel yönetimleri eleştiri yağmuruna tuttu.

Çankırı, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın Ankara temaslarından da bahsederek Karşıyaka’da işçilerin maaşlarının ödenememesinin temelinde SGK borçlarının ödenmemesi olduğunu söyledi.

“KARŞIYAKA SOKAKLARI İÇİMİZİ BURKUYOR”

İftar programı için Karşıyaka’ya gelirken Sancaklı Mahallesi’nden geçtiğini belirten Çankırı, gördüğü manzaranın “hizmet siyaseti”nden uzak olduğunu savundu.

AK Partili Çankırı'dan Karşıyaka Belediyesi salvosu: 'Ünsal'ın ziyaretine destek verdik çünkü...'

İzmir’in artık polemiklerle zaman kaybetmemesi gerektiğini vurgulayan AK Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, şöyle konuştu: “Bugün Karşıyaka’nın sokaklarına baktığımızda, gördüğümüz tablo maalesef içimizi burkuyor. Uzun zamandır İzmir’in gündeminde olan bir çöp sorunu var. İzmir artık kavgalarla, egolarla güç kaybediyor. Bazı belediyeler hizmet üretmek yerine kendi iç çekişmeleriyle meşgul oluyor.”

“SGK BORÇLARININ BEDELİNİ KARŞIYAKALI ÖDÜYOR”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın SGK borçlarının yapılandırılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nı ziyaret etmesine değinen Çankırı, bu krizin temelinde geçmişteki yönetim hatalarının yattığını iddia etti: “Sayın Yıldız Ünsal Bakanımızı ziyaret etti. Peki bu sürecin temelinde ne vardı? Yapılmayan ya da eksik yapılan yapılandırmaların bedelini bugün Karşıyaka ödüyor. Eğer bugün çöpler toplanamıyorsa, maaşlar ödenemiyorsa bunun sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi yönetimindedir. Bu sorunlar ne yazık ki ilçe belediyelerine zincirleme yansımaktadır.”

“HANGİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANI GELSEYDİ AYNI DESTEĞİ VERİRDİK…”

Hükümetin belediye çalışmalarını engellediği yönündeki ithamları reddeden AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’in menfaati söz konusu olduğunda her zaman destek verdiklerini belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hangi ilçe belediye başkanı gelseydi, İzmir’in menfaati için yine aynı desteği verirdik. Biz hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Keşke birileri de çıkıp ‘Teşekkür ederiz, bu hizmetleri yaptınız’ diyebilse. Biz her zaman çözüm üretmeye hazırız.”

“ACİL KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR”

Şehrin Yeşildere’den Bornova’ya, Kadifekale’den Karşıyaka’ya kadar acil kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğunu belirten Ceyda Bölünmez Çankırı, çocukların sağlıklı binalarda büyümesi için bu dönüşümün şart olduğunu söyledi.

İzmir’de siyaset yapmanın zorluğuna değinen Çankırı, “Bu kadar fedakarca çalışan bir teşkilatla yol yürümekten gurur duyuyorum. Zor bir şehirde siyaset yapıyoruz ama İzmir’in geleceğini güvence altına almaya kararlıyız” dedi.

İlginizi çekebilir: Eyüp Kadir İnan’dan İzmir’de TOKİ çıkışı: ‘İzmir’e TOKİ giremez demişti…’

AK Partili Çankırı'dan Karşıyaka Belediyesi salvosu: 'Ünsal'ın ziyaretine destek verdik çünkü...'
Demokrat Gündem

Exit mobile version