Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurdun doğu ve güney kesimlerinde etkili olacak yağış ve kar nedeniyle altı il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. Vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Yapılan son değerlendirmelere göre, Trabzon, Rize ve Artvin’de kar yağışı, Adana, Osmaniye ve Hatay’da ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Meteoroloji, ayrıca Bursa, Ankara, Sivas, Erzurum, Diyarbakır ve Gaziantep’in de aralarında bulunduğu 22 ilde aralıklarla yağış öngörüyor.
Uzmanlar, kar yağışının Karadeniz’in iç kesimlerinde ulaşımda aksamalara neden olabileceğini belirtti. Güney illerinde ise ani sağanakların sel ve su baskını riskini artırabileceği uyarısında bulunuldu.
Meteorolojinin renk kodlu uyarı sistemine göre; “sarı kod” potansiyel tehlike anlamına geliyor ve vatandaşların planlı açık hava etkinlikleri ile seyahatlerde dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.