Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Altın ve borsa çakıldı, döviz kazandırdı!

Yatırımcı rotayı dövize kırdı. Borsa 13 bin puanın altına sarkarken, altın bir haftada %5’ten fazla eridi.

Yatırımcı rotayı dövize kırdı. Borsa 13 bin puanın altına sarkarken,

Hafta boyunca 13.168 puan seviyelerini zorlayan BIST 100 endeksi, satış baskısına dayanamayarak haftalık bazda yüzde 2,68 değer kaybetti ve 12.698,19 puana geriledi. Sanayi ve teknoloji endekslerinin öncülük ettiği düşüş dalgası, borsanın genelinde karamsar bir tablo çizdi.

ALTIN YATIRIMCISI ŞOKTA: YÜZDE 5,40’LIK SERT DÜŞÜŞ

Haftanın en büyük sürprizi ise altın fiyatlarından geldi. Küresel piyasalardaki nakit talebi ve petrol fiyatlarındaki hareketlilikle birlikte 24 ayar külçe altının gram fiyatı keskin bir düşüşle 6.343 liraya kadar çekildi. Çeyrek altın haftayı 10.625 liradan tamamlarken, altın yatırımcısı son bir ayın en düşük seviyelerini test etti.

DÖVİZDE YUKARI YÖNLÜ SEYİR

Borsa ve altındaki kayıpların aksine döviz kurları haftayı yükselişle kapattı. Euro, yüzde 0,92’lik artışla 51,30 TL seviyesini aşarak haftanın en çok değer kazanan döviz birimi olurken; Dolar/TL ise 44,46 seviyelerinde dengelendi.

HAFTALIK PİYASA KARNESİ (KAPANIŞ VERİLERİ)

Yatırım AracıKapanış Fiyatı / DeğeriHaftalık Değişim
BIST 10012.698,19 Puan– %2,68
Gram Altın6.343 TL– %5,40
Dolar / TL44,4600 TL+ %0,32
Euro / TL51,3080 TL+ %0,92
Çeyrek Altın10.625 TL– %5,40

HAFTANIN “EN”LERİ VE ŞİRKET DEĞERLERİ

KategoriŞirket / VarlıkDeğişim Oranı
En Çok Yükselen HisseRal Yatırım Holding+ %52,69
En Çok Düşen HisseReeder Teknoloji– %20,04
En Değerli ŞirketASELSAN1,5 Trilyon TL
Dövizin ŞampiyonuEuro+ %0,92
Altın ve borsa çakıldı, döviz kazandırdı!
Demokrat Gündem