DOLAR 32,8323 0.05%
EURO 35,2706 0.44%
ALTIN 2.455,821,29
BITCOIN 20280601,19%
İzmir
32°

AÇIK

üst menü altı
Amasra'daki faciada 2 maden mühendisi tutuklandı

Amasra'daki faciada 2 maden mühendisi tutuklandı

ABONE OL
31 Ekim 2022 17:44
Amasra'daki faciada 2 maden mühendisi tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amasra'da 41 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciası soruşturmasında geçtiğimiz hafta gözaltı kararları çıkmıştı. Bugün ise yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 kişinin adliyeye sevklerine başlandı. Faciada mahkemeye sevk edilen şüphelilerden iki maden mühendisi tutuklandı

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 kişinin ifadeleri alınırken, adliyeye sevklerine başlandı.

DHA'nın haberine göre Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü´ne ait maden ocağında 41 madencinin yaşamını yitirmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 25 kişi için gözaltı kararı verildi.

242 SAYFALIK DOSYA HAZIRLANDI

24 kişi gözaltına alınırken, İstanbul'da bulunan 1 kişi ise daha sonra gözaltına alınacak. Gözaltına alınan 24 kişinin Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındı. Gözaltındaki kişilere "İhmaller var, mevzuat gereği alınması gereken tedbirler neden alınmadı?" soruları soruldu. Emniyet, 242 sayfalık dosya hazırladı.

2 MADEN MÜHENDİSİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 kişiden 20'si adliyeye sevk edildi. Burada emniyet şefi Ferhan G., idari ve mali konulardan sorumlu müessese müdür yardımcısı Süleyman Sırrı B., elektrik mühendisi Hüseyin O., ikinci kartiye şefi Şenol K. ve hazırlık şefi Selami Y., savcılık kararı ile serbest bırakıldı.

Faciayla ilgili olarak gözaltına alınan 2 maden mühendisi de tutuklandı.

""

MADENDEKİ YANGIN SÜRÜYOR

Bu sırada, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen 6 savcı, 7 kişilik bilirkişi heyeti, madencilerin avukatları, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak ve Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır dün yeniden maden sahasına girerek, incelemelerde bulunarak, mekanizasyon ve bilgisayar alanları ile görevli madencilerle görüştü. 3 saat süren incelemelerde heyet, yangının halen devam etmesi nedeniyle yer altına girmedi.

Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından gözaltındakiler bugün emniyet müdürlüğünün yanındaki adliyeye sevk edilmeye başlandı. İlk olarak TTK Amasra Müessese Müdür Yardımcısı Salih Atmaca ve maden mühendisi İbrahim Hakan Mengeş adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevkler gün boyunca devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP