DEMOKRAT GÜNDEM- Manisa’yı yasa boğan acı haberin ardından, ikinci bir üzücü gelişme yaşandı. Evindeki havuzun makine dairesinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in annesi Gülten Zeyrek, oğlunun ölüm haberini alınca fenalaştı.
ANNE ZEYREK DE HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYORDU
Oğlunun 6 Haziran’da geçirdiği kaza sonrası fenalaşan ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Kardiyoloji servisinde tedavi altına alınan Gülten Zeyrek, oğlunun ölüm haberini duyduğunda sağlık durumu yeniden kötüleşti. Doktorların hemen müdahale ettiği Gülten Zeyrek’in tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Başkan Zeyrek’in annesinin hastanede olması nedeniyle, kötü haberin kendisine nasıl iletildiği konusunda bir açıklama yapılmadı. Ancak edinilen bilgilere göre, haberi aldıktan sonra fenalaşan Gülten Zeyrek’e doktorlar anında müdahale etti ve durumu kontrol altına alındı.
OĞLU FERDI ZEYREK’İN YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANAMADI
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 6 Haziran akşamı Yunusemre ilçesindeki evinde havuzun makine dairesinde elektrik akımına kapılmıştı. Kalbi duran 48 yaşındaki Zeyrek, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmıştı.
Yoğun bakım ünitesinde kalp ve akciğer fonksiyonlarını desteklemek amacıyla ECMO (ekstrakorporeal membran oksijenasyonu) cihazına bağlanan Zeyrek’e, ayrıca böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi de uygulanmıştı.
Beş gün boyunca yaşam mücadelesi veren Zeyrek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Zeyrek’in vefat ettiğini duyurdu.
BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI YAKINLARINI TESELLI ETMİYOR
Ferdi Zeyrek’in vefatının ardından siyaset dünyasından ve vatandaşlardan çok sayıda başsağlığı mesajı geldi. Ancak bu mesajlar, iki çocuk babası Başkan’ın ailesi ve yakınlarının acısını hafifletmeye yetmiyor.
Zeyrek’in 48 yaşında, göreve başlamasından henüz iki ay sonra hayatını kaybetmesi, Manisa’da büyük üzüntü yarattı. Ailesi ise oğullarını ve babalarını kaybetmenin derin acısını yaşıyor.
Zeyrek’in cenaze töreninin yarın yapılması planlanırken, aile üyelerinin ve özellikle hastanede tedavi gören anne Gülten Zeyrek’in durumu yakından takip ediliyor.