DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN 22084984,65%
İzmir
39°

AÇIK

üst menü altı
Aşı randevusundaki sıkıntılar sağlıkta şiddet olarak dönüyor

Aşı randevusundaki sıkıntılar sağlıkta şiddet olarak dönüyor

ABONE OL
17 Mayıs 2023 19:28
Aşı randevusundaki sıkıntılar sağlıkta şiddet olarak dönüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Buca Aile Sağlığı Merkezi ile Çiğli, Güzeltepe aile sağlığı merkezlerinde sistemin izin vermemesi nedeniyle aşı randevusu alamayan doktor ve sağlık çalışanlarına sözel ve fiziki şiddette bulunmasına İzmir Tabip Odası'ndan sert tepki geldi. 

DEMOKRAT GÜNDEM-Aşı randevu sisteminde zaman zaman yaşanan sıkıntı nedeniyle vatandaş ve sağlık çalışanlarının karşı karşıya geldiğini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, sistemden kaynaklı sıkıntıların sağlık çalışanlarına şiddet olarak geri dönmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. 

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırılar kınandı.

'ŞİDDETE ALIŞMAYACAĞIZ'

Yapılan açıklamada, "Aşılama yaşanan sistemsel sorunlar nedeniyle, sağlık çalışanları ve vatandaşlar her geçen gün karşı karşıya gelmeye devam etmektedir.  4 Ağustos 2021 tarihinde Buca 20 Nolu ASM’de yaşanan şiddet olayından sonra, bugün de Çiğli 5 Nolu  Guzeltepe ASM’de, bir hemşire arkadaşımız sözel şiddete uğramıştır. Aşı için ASM’ye başvuran kişinin randevusunun ileri tarihli olması nedeniyle sistem aşı uygulamasına izin vermemiştir. 

Sistemin aşı uygulamasına izin vermemesi üzerine, kişi, görevli hemşireye ağır küfürler ederek ASM’de kargaşa çıkarmış ve hizmetlerin aksamına neden olmuştur.  Olayın ardından beyaz kod verilmiş ve adli süreç başlatılmıştır.  

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, ASM’de görevli meslektaşımız ve hemşire ile görüşmüş, geçmiş olsun dileklerimizi ve desteğimizi iletmiştir. Oda avukatımız Mithat Kara, hukuki süreç konusunda bilgi paylaşımı ve yönlendirme yapmıştır.  Sağlık çalışanları, aşılamada yaşanan sorunların sorumlusu değildir. Aşılama konusunda yaşanan sistemsel sorunların ivedilikle çözülmesi, sağlık otoritesi tarafından halkın doğru bilgilendirilmesi gerekmektedir. Sistem kaynaklı sorunlar, sağlık çalışanlarına şiddet olarak geri dönmektedir. 

Şiddete alışmayacağız. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyoruz. Şiddete karşı her türlü mücadelemiz devam edecektir" denildi. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP