DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22527001,68%
İzmir
36°

AZ BULUTLU

üst menü altı
Başkan Soyer: Kararlar ve ilkeler geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek

Başkan Soyer: Kararlar ve ilkeler geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek

ABONE OL
19 Mart 2023 17:55
Başkan Soyer: Kararlar ve ilkeler geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de gerçekleşen Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması’nda konuşan ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer,  ittifak genel başkanlarının Türkiye'nin geleceğini inşa edeceğini söyledi. 

DEMOKRAT GÜNDEM- Ahmed Adnan Saygun. Kültür Merkezi'nde düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin beşinci gününde Altılı Masa’nın temsilcileriyle biraraya geldi. Buluşmanın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Tunç Soyer,  Millet İttifakı’nın genel başkanlarının geleceğin Türkiyesi’ni inşa ettiğini söyledi. 

Başkan Soyer, “Toplumun kılcallarından beslenen toplumsal mutabakatla ortaya konan bir gelecek Türkiyesi inşa ediyorsunuz. Millet ittifakının attığı tarihi adımlara İzmir’den yaptığımız gönülden bir katkıdır. Antık çok iyi biliyoruz; bir şey değişecek herşey değişecek” dedi.

KARARLAR VE İLKELER GELECEĞİN TÜRKİYESİ’Nİ ŞEKİLLENDİRECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in çok renkli-çok sesli birarada yaşama kültürüne sahip olmasının önemine dikkat çekerek, kongrenin süreci ve sonuçları hakkında bilgilendirme yaptı.

Başkan Soyer, “İzmirliler birlikte yaşamanın şifrelerini keşfetmiş, çok renkli ve çok sesli bir kültür oluşturmuştur. Bu yüzden Mustafa Kemal Atatürk İzmir’i seçmiştir. 180 kurumdan oluşan 500 delegeyle uzun saatler süren 21 ayrı toplantı, 54 ilke 192 kararı, 200 akademisyenle 4 ayrı masanın önüne getirdik. Akademisyenler alınan kararları kavramsallaştırmaya çalıştı. Yüksek istişare kurulu değerlendirdi. Değerlendirmeler müzakereye açıldı. Doğa da paydaş olarak değerlendirildi ve masaya dahil edildi. Bize ilham veren Atatürk7ün bu kongre için izlediği yol ve yaptığı kurgu model oldu. Yola çıkarken sadece ortak akılla inşa etmek diye bir kararımız vardı. Çıkacak içerikle ilgili bir fikrimiz yoktu. Ortak akılla yürütülen süreç ortaya güçlü bir sonuç ortaya çıkardı. 2 gün sonra yapacağımız oylamayla çıkacak kararlar ve ilkeler geleceğin Türkiyesi’nin şekillenmesinde büyük rol oynayacak” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP