DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-YAĞMUR KIZILASLAN-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Balçova arsa mağdurları ve şehrin kronik sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Tugay, konuşmasında görevde bulunduğu süre boyunca çözüm odaklı yaklaşımla hareket ettiklerini vurguladı.
“GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BERİ UĞRAŞTIĞIMIZ KONULARDAN BİRİ”
Başkan Cemil Tugay, Balçova Arsa mağdurlarıyla ilgili bir durumun göreve geldiği günden beri başlıca gündem maddelerinden biri olduğunu belirterek, karşılıklı görüşmelerden sonra uzlaşıya varılmasıyla 50 yıllık kronik bir sorunun çözüme kavuşturulduğunu söyledi.
“50 YILDIR SÜREN KRONİK SORUN ÇÖZÜLMÜŞ OLDU”
Tugay, “Göreve başladığımdan beri uğraştığımız konulardan biri bu. Bazen bazı şeyleri biraz sakin, sessiz götürüyoruz ama çözüm odaklı götürüyoruz. Bakanlıkla, bizden önceki dönemde yapılmış bir plan çalışması vardı. Bakanlık onu iade etmişti ve iade gerekçeleri ile birlikte yeniden bir plan çalışması yaptık, onu gönderdik. Karşılıklı birkaç gelgitten sonra nihayet bir uzlaşı noktasına geldi. Gerçekten 50 yıldır devam eden bir kronik sorunun çözümünü sağlamış olduk diye düşünüyorum” dedi.
“KRONİK SORUNLARI ÇÖZDÜKÇE HUZURUNU YAŞAYACAĞIZ”
“Şu anda 100 binlik plan onaylanacak, bunun 25 bin, 5 bini yapılacak. Bunu hızlı yaptığımızda, mağdur vatandaşlarımızla ilgili gerekenleri yerine getireceğiz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in kaybetmediğini, kronik sorunları birer birer çözdüklerini dile getirerek, “Şehrimiz bundan bir şey kaybetmedi, tam tersine kronik sorunları çözdükçe başımızı, dişimizi, karnımızı ağrıtan problemleri birer birer çözmenin huzurunu yaşayacağız” dedi.