Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bilim insanı Furkan Dölek’te bulundu: ABD’de kaybolmuştu

ABD’de 27 Ağustos’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Türk bilim insanı Dr. Furkan Dölek’in, New York Buffalo Federal Tutukevi’nde olduğu öğrenildi.

ABD’de 27 Ağustos’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Türk bilim

ABD’de kaybolduğu bildirilen Türk bilim insanı Dr. Furkan Dölek’ten sekiz gün sonra haber geldi. Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu, Dölek’in New York Buffalo Federal Tutukevi’nde bulunduğunu açıkladı.

27 Ağustos’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Dölek’in ne zaman mahkemeye çıkarılacağına dair bir bilgi paylaşılmadı.

Ne Olmuştu?

Virginia Tech Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Dr. Dölek, laboratuvarlardaki bazı eksiklik ve güvenlik açıklarını ABD Enerji Bakanlığı’na bildirmiş, ardından bu bilgileri sosyal medyada da paylaşmıştı.

Bu sürecin ardından mobbinge uğradığını, görevinden uzaklaştırıldığını ve vizesinin iptal edildiğini açıklayan Dölek, Virginia Tech’ten çıkış belgesi alamadığını da duyurmuştu.

Hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla Kanada’ya tek kişilik bir yürüyüş başlatan bilim insanı, Akwesasne-Mohawk bölgesinde gözaltına alındı. Dölek’in bu tarihten sonra kendisinden haber alınamıyordu.

Sosyal medyadaki açıklamalarında barınma, maaş, yasal statü ve gıda güvencesinden yoksun bırakıldığını söyleyen Dölek, araştırmacıların sömürüldüğünü, yanlışların örtbas edildiğini ve karşı çıkanların misilleme ile susturulduğunu iddia etmişti.

Resmi “ihbarcı” kanallarına başvurduğunu ancak korunmak yerine cezalandırıldığını savunan Dölek, işten çıkarıldığını ve kurumların bu sürece sessiz kaldığını da vurgulamıştı.

Demokrat Gündem