DEMOKRAT GÜNDEM-Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir’de 12 Ekim’de Karabağlar’da başlayan ilçe kongre takvimi, Konak ilçe kongresiyle sona erdi. Kongrede mevcut başkan Sait Başdaş, tek aday olarak güven tazeledi.
Kongreye, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı ve son Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir milletvekilleri Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Yaşar Kırkpınar ve MKYK üyeleri katıldı.

“35 projenin 30’unu yaptık“
Binali Yıldırım, kongrede yaptığı konuşmada, AK Parti’nin 35 İzmir 35 projesinden 30’unu tamamladıklarını dile getirerek, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Treni’nin (YHT) bitmesinin de yaklaştığını söyledi.

“İzmir Ankara YHT’nin de sesi geliyor”
Son Başbakan Binali Yıldırım, “Biz bu şehre belediye başkan adayı olduğumuzda ’35 İzmir, 35 proje’ dedik. Bugün elhamdülillah, İzmir’de belediye başkanı olamadık ama sözümüzü yerde bırakmadık. 35 projenin 30’unu tamamladık. İzmir-Ankara YHT’nin de sesi geliyor. İzmir depremi oldu, canımız yandı. İzmir’i ayağa kaldırmak için harekete geçtik ve kısa sürede yaraları sardık. Şimdi asrın en büyük depreminin yaralarını sarıyoruz. İcraatin adı AK Parti!” şeklinde konuştu.

“Aklınıza gelen yerel yönetimlerin yaptığı birşey var mı?”
Yerel yönetimleri eleştiren Yıldırım, İzmir’de son 25 yıldır görevde olan yerel idarelerin şehre katkı sunmadığını savunarak şunları ekledi: “22 yıllık AK Parti iktidarını, İzmir’in yerel yönetimlerinin 25 yılıyla karşılaştırın. Bu şehre kim ne yapmış? Aklınıza gelen, yerel yönetimlerin yaptığı bir şey var mı? Varsa söylesinler. İzmir yerel yönetimleri hiçbir şey yapmadan Bülent Ecevit’in köy kent projesini başlattılar.”

Körfez tartışması: “Kim temizleyecek?”
İzmir Körfezi’nin temizlenmesi konusuna değinen Yıldırım, yerel yönetimlerin yaklaşımını eleştirerek şu ifadeleri kullandı: “İzmir’e İzmirliye sitem yok, dönüp kendimize bakacağız. Neremizde eksik var, daha fazla ne yapmamız lazım diye bakacağız. İzmir’in her tarafında sorun var. İşin kolayını bulmuşlar, ‘Körfezi temizlemek bizim işimiz mi?’ diyorlar.
Kim temizleyecek? Uzaydan mı gelip temizleyecekler?
Haliç’i hatırlayın. Oradan geçerken burun tutuluyordu. Orayı pırıl pırıl yapan dönemin belediye başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Yerel yönetimlerin İzmir Körfezi’nin temizlenmesine yönelik yeterli çaba göstermediğini iddia eden Yıldırım, şehre hizmet etmenin bir zorunluluk olduğunu belirtti: “Yaşadığınız şehre hizmet etme mecburiyetindesiniz. Yaşadığınız şehrin sorunlarına seyirci kalamazsınız, sorunları torunlara bırakamazsınız. Gün gelir bu şehir, bu şehrin insanları bunun hesabını sandıkta sorar.”

“Yeni tehditler, yeni fırsatlar var”
Dünya genelindeki gelişmelere de değinen Yıldırım, AK Parti’nin geleceği inşa edecek parti olduğunu ifade etti: “Bugün sorunlarımız var mı? Var. Ancak bu sorunları çözecek olan yine AK Parti. Tıpkı 2001 krizinden sonra iktidara gelerek her şeyi yoluna koyan ve 27 Nisan e-muhtırasına dur diyen, Gezi olayları ve 15 Temmuz’da bayrağı yere düşürmeyen lider Recep Tayyip Erdoğan’dır.”
Yıldırım, AK Parti’nin bugüne kadar her seçimde birinci parti olduğunu vurgulayarak, bu başarının sürdürüleceğini söyledi.
İlginizi çekebilir: AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı: “Türkiye Yüzyılı’na güçlü adımlarla ilerliyoruz”