DOLAR 32,5775 0.12%
EURO 35,3512 0.56%
ALTIN 2.465,600,10
BITCOIN 1894925-3,41%
İzmir
24°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

üst menü altı
BM'den Odessa limanı açıklaması

BM'den Odessa limanı açıklaması

ABONE OL
23 Temmuz 2022 16:00
BM'den Odessa limanı açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Güney Harekat Komutanlığı'nın, Rusya'nın Odessa limanını hedef aldığını duyurmasının ardından Birleşmiş Milletler'den de konuya ilişkin açıklama geldi.

Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracatının yeniden başlatılmasını içeren Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın dün imzalanmasının ardından Ukrayna Güney Harekat Komutanlığı, Rus ordusunun 4 füzeyle Karadeniz'deki Odessa limanını hedef aldığını öne sürdü.

Ukrayna Güney Harekat Komutanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da konuya ilişkin açıklama yapıldı. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq tarafından yapılan açıklamada, "Genel Sekreter Antonio Guterres, Odessa limanına yapılan saldırıları kesinlikle kınıyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle:

"Genel Sekreter Antonio Guterres, bugün Ukrayna’nın Odessa limanına yapılan saldırıları kesinlikle kınıyor. Tüm taraflar, Ukrayna tahılının ve diğer ilgili tüm ürünlerin küresel pazarlara güvenli şekilde ulaştırılmasını sağlamak için dün küresel bir sahnede net taahhütlerde bulundu. Küresel gıda krizini ele almak ve dünya çapındaki ihtiyaç sahibi milyonlarca insanın acısını hafifletebilmek için bu ürünlere ihtiyaç duyulmaktadır. Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Türkiye tarafından tam olarak uygulanması zorunlu haldedir."

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP