Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Büyükşehir Meclisi’nde ‘hırsız’ düellosu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı üçüncü birleşimi, geçtiğimiz günlerde yaşanan gerilimin ardından bugün de “hırsızlık” ve “bakan atamaları” tartışmalarına sahne oldu. Kültürpark meclis salonunda İZBB Başkanvekili Levent Yıldır yönetiminde toplanan mecliste, CHP ve AK Parti grupları arasında karşılıklı “demokrasi” ve “siyaset üslubu” eleştirileri havada uçuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı üçüncü birleşimi, geçtiğimiz günlerde

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı üçüncü birleşimi, İZBB Başkanvekili Levent Yıldır yönetiminde gerçekleşti.

Önceki oturumda AK Parti grubunun “Biz simide gevrek, hırsıza hırsız deriz” çıkışıyla başlayan tartışma, bu oturumda genel siyaset, bakan atamaları ve karşılıklı kınamalarla zirveye ulaştı.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAN İNANÇ: “KİMSE KİMSEYE HIRSIZ DİYEMEZ”

CHP Grup Başkanvekili Altan İnanç, İzBB meclisinde herkese söz hakkı verildiğini, geçtiğimiz tartışmalı mecliste de meclisin demokratik düzeninin sağlandığına vurgu yaparak, AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız’a kullandığı ‘hırsız’ kelimesi nedeniyle üslup davetinde bulundu.

ALTAN İNANÇ: “BEN HİÇBİRİNİZE, SİZ HİÇBİRİMİZE HIRSIZ DİYEMEZSİNİZ”

Altan İnanç, şu açıklamaları yaptı: “Mecliste kimseye söz hakkı kullandırılmamış değildir. Bu meclisin düzeni gayet demokratik sağlanmıştır. İktidar muhalefet ayrımı olmamıştır. Biz İzmirliler simide gevrek deriz ama ‘hırsıza hırsız’ demek buranın yeri değildir. Bakan yaptığınız o günkü savcının hangi iddianamesinde hırsızlık vardır? Ben hiçbirinize, siz hiçbirimize hırsız diyemezsiniz.

Yolsuzluk çetesi denen ve 704 yılla yargılanan, korumalar ile mahkeme salonuna gelen arkadaşları hatırlatmak isterim. 704 yılla yargılanan çete lideri koruma ile getiriliyor; bizim belediye başkanlarımızı mesnetsiz iddialarla içeride tutuyorsunuz. Bunu kabul etmediğimiz içindi o günkü tartışma.

Biz hepimiz İzmir’de en son seçilen temsilcileriz. İzmirliyi temsil etme yetkisini en son alan siyasileriz. İzmirlinin hassasiyetlerini savunma sorumluluğumuz vardır. Genç kardeşimiz (Gizem hanım) bizi kırdı. İnanıyorum siyasette önlerinde çok uzun zamanlar var. Söyledikleri her sözün siyasette bir gün karşımıza çıkacağını unutmamalıdırlar. Divan, bütün partilerin divanıdır. Orada siyaset olmaz. Eğer bu meclisin huzurunu sağlayacak divan üyeleri salona inerse bu mecliste oturum olmaz.”

İNANÇ: “NEDEN BAKANLAR DEĞİŞTİRİLİYOR?”

“Ülke demokrasisi ve seçim güvenliği ile ilgili endişelerimiz var. Neden bakanlar değiştiriliyor? Adalet Bakanı yapılan ismin nereden geldiğini Türkiye bilmiyor mu? AK Parti’nin bakanı değil, devletin bakanını tebrik etmeliyiz. Ancak 19 Mart darbesinde uydurma ifadelerin altında kimin imzası var?” diye soran CHP Grup Başkanvekili Altan İnanç, “Bakan yemin ederken, tutuklama kararlarının altındaki hâkimin yanında olduğu görüntüler var. Bakan tarafsızlık yemini yaparken karar vermesi gereken bir hakimin orada ne işi var?” diyerek duruma tepki gösterdi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ HAKAN YILDIZ: “BİZ HIRSIZADIR HIRSIZ DERİZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız ise, Altan İnanç’ın açıklamalarının ardından sözlerinin arkasında durarak, “Biz hırsıza hırsız deriz, bu mecliste de ifade ederiz; şikâyet eden sizsiniz. Yargılanmanın önünü açan sizsiniz, suçlu savcı mı? Suçlayıcı ifadelerinizi reddediyorum. Bizim genç meclis üyelerimizle de gurur duyuyorum. Altan Bey biz sizi kınıyoruz. Bir taraftan isim vermeyeceğim diyorsunuz, bir taraftan isim vererek insanları kınıyorsunuz” şeklinde konuştu.

YILDIZ: “ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERİN DEĞİŞİMLERİNE SES VERME ARZUSUNDASINIZ”

AK Parti İzBB Grup Başkanvekili Yıldız, İnanç’a ‘Silivri’ göndermesinde de bulunarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İzmirlilere layık olmak istiyorsanız; sel var mı diye telefonlara bakmadığımız bir İzmir hayali kuralım. Her sallantı yaşadığımızda evler başımıza mı yıkılacak diye korkmadığımız bir İzmir hayali kuralım. Biz hırsıza hırsız deriz, bundan da çekinmeyiz. Sizin yönetiminizde sorunlar vardı. Dilek temennileri canlı yayınlatmayan bir yönetimsiniz. Gizem kardeşimin yaptığı konuşmadan dolayı kendisine teşekkür ediyorum, kullandığı her kelimenin sonuna kadar arkasındayım.

Altan Bey anladığım kadarıyla önümüzdeki günlerin değişimlerine ses verme arzusundasınız. Hırsızlıkla mücadele ifadesinde herhangi bir kişiyi kastetmediler. Silivri kıskacında olduğunuz için bu anlamda bir refleks verdiniz. Maalesef sıralara vurarak tepki verdiniz. Kalastan ses gelmez, ses kürsüden gelir. Konuşmada şahıs hedefi yok ama sizin konuşmanızda şahıs hedefi var; iki bakanımızın atanmasını ismen eleştirdiniz.”

İzBB Meclisinde söz alan CHP Narlıdere Meclis Üyesi Celal Yıldız da konuştu. Yıldız, AK Partili Hakan Yıldız’ı dışarda oturup konuşmaya davet etti.

MECLİS ÜYESİNİN SAĞDUYU ÇAĞRISI: “İZMİR’E YAKIŞAN DİL BUDUR”

“Başkanlık makamı, toplumun taleplerini dile getirdiği yerdir. Birbirimizi sabırla dinlemekle yükümlüyüz. Dışarı çıktığımızda el sıkışıyoruz, cenazelerde bir araya geliyoruz. Burası birbirimize düşmanlık yapacağımız bir alan değildir. İzmir hoşgörü şehridir, felaketler üzerinden siyaset yapılmasını istemez.

Ülkeyi 22 yıldır biz yönetmiyor muyuz? Pandemi yaşadık, maske dağıtılamadı. Şimdi bunları siyaset malzemesi yapalım mı? Emeklinin mutsuzluğunu, esnafın sıkıntısını anlatalım mı? Öğrenciler bu ülkeden gitmek istiyor; çocuklarımız mutluluğu yurt dışında aramasın isterim” diyen CHP Meclis Üyesi Celal Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı güzel işlerin takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldız, “Sürekli kişisel örnekler üzerinden siyaset yapmak doğru değil. 6 Şubat depremiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyemiz çok güzel çalışmalar yapmıştır; bunu konuşalım. Devletimiz de çalışmalar yapmıştır; onları da takdir edelim. Eksikleri eleştirelim ama yapılan iyi işleri de görelim. İzmir sadece kötü şeylerle anılmamalı. Eksik varsa ‘kötü’ demeyelim, ‘eksik’ diyelim. İzmir’e yakışan dil budur” şeklinde konuştu.

İlginizi çekebilir: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yağış seferberliği sürüyor: Mahsur hayvanlar da kurtarılıyor

Demokrat Gündem