DEMOKRAT GÜNDEM- Antalya’nın Manavgat ilçesinde belediyeye yönelik başlatılan yolsuzluk soruşturması ve sosyal medyaya yansıyan görüntüler üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den kritik bir açıklama geldi. Özel, konuya ilişkin parti içinde inceleme başlatıldığını ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.
PARTİ İÇİNDE İKİ MUHAKKİK GÖREVLENDİRİLDİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Antalya Manavgat Belediyemize yönelik soruşturmaya ilişkin sosyal medyaya yansıyan görüntülerle ilgili partimiz içinde derhal iki muhakkik görevlendirilmiştir” diyerek, iddiaların parti içinde de incelenmeye başlandığını duyurdu.
Özel, “İncelemeler sonucunda; Cumhuriyet Halk Partisi’nin temiz, sosyal belediyecilik anlayışını zedeleyen herhangi bir olumsuzluğa en tavizsiz şekilde yaklaşılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Tutumumuz nettir” ifadelerini kullandı.
“SUÇA BULAŞAN PARTİMİZDE BARINAMAZ”
CHP lideri, parti içindeki tutumlarının net olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi; suça bulaşan Bakanlarını, ayakkabı kutularında milyonları istifleyen yakınlarını koruyanların siyasetini reddetmektedir” dedi.
Özel, “Somut delillere dayalı olarak, suça bulaştığı ispatlanan kim varsa Partimizde barınması mümkün olmayacağı gibi en ağır şekilde cezalandırılmasının da takipçisi oluruz” sözleriyle partinin yolsuzluk iddialarına karşı tavrını ortaya koydu.
“ONUR MÜCADELEMİZİN LEKELENMESİNE İZİN VERMEYİZ”
CHP Genel Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki soruşturmalara da değinerek, “Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşlarımız hakkında tam 107 gündür; 1 kuruş yolsuzluk bulunamamışken, hiçbir delil ortaya konulamamışken, yürüttüğümüz onur mücadelesinin Manavgat’taki bir görüntüyle lekelenmesine izin vermeyiz” diye konuştu.
Özgür Özel, inceleme sonuçlarının en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını belirterek, “Konu tüm yönleriyle tetkik edilecek en kısa zamanda kamuoyu bilgilendirilecektir” dedi.
“HER YERDE BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI”
Özel, İzmir’deki tutuklamalara da değinerek, “Talebimiz, İzmir’deki soruşturma da dahil olmak üzere tüm süreçlerde, adil ve tarafsız yargı mekanizmasının işletilmesidir” ifadelerini kullandı.
CHP lideri, “Adil ve şeffaf yargılama sonucunda, suçu ispatlananlar elbette cezasını çekmeli ancak hiçbir delil olmadan tutuklu bulunanlar da tahliye edilmelidir. Talebimiz, her yerde ve herkes için bağımsız ve tarafsız yargı sürecinin yürütülmesidir” sözleriyle açıklamasını tamamladı.