DOLAR 32,6809 -0.23%
EURO 35,1530 0.18%
ALTIN 2.455,470,22
BITCOIN 20478851,65%
İzmir
33°

AÇIK

üst menü altı
CHP’li Polat’tan AK Parti'ye sokak çıkışı: 'Bir gün korumayla gezersem o gün…'

CHP’li Polat’tan AK Parti'ye sokak çıkışı: 'Bir gün korumayla gezersem o gün…'

ABONE OL
31 Temmuz 2021 10:47
CHP’li Polat’tan AK Parti'ye sokak çıkışı: 'Bir gün korumayla gezersem o gün…'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat, partisinin erken seçim çağrısını değerlendirdi. AK Parti milletvekillerinin sokakta CHP milletvekilleri gibi çok rahat dolaşamadıklarını belirten Polat, 'sokakta koruma ile gezersem o gün siyaseti bırakırım' dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- Erken seçim çağrısının CHP ve muhalefet partileri ile halk için bir hak olduğunu belirten CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Partili milletvekillerine çağrıda bulundu.

Polat, çağrısını, “Erken seçim CHP ve muhalefet için haktır. Kendisine güvenin bir iktidar partisi için de demokrasi meydanından kaçmamaktır. Kıyısından köşesinden geçmeden, dolanmadan hiçbir bahane uydurmadan erken seçim çağrılarına uyulmalıdır. Türkiye’nin bu kadar sıkıştığı ve iyi yönetilmediği bir noktada iktidarın erken seçimden kaçması ülkedeki yaşayan tüm yurttaşlarımız açısından bir ihanettir. Demokraside eğip bükerek, Anayasanın seçim yasasının orasından burasından oynamaya kalkarak, var olan zulüm iktidarların devam ettirme gayretlerinin makule bir çaba olarak görüyorum. Her geçen gün her demokrasinin arkasından dolandıkları gün milletin aleyhine oluyor” şeklinde dile getirdi.

‘BİZİM GİBİ KORUMASIZ VE HALKIN İÇİNDE GEZEMEZLER’

CHP’li milletvekillerinin sahada olmadığı şeklindeki AK Parti kanadından gelen eleştirilere yanıt veren CHP YDK Üyesi, İzmir Milletvekili Mahir Polat, durumun tam tersi olduğunu belirtti.

“Asıl biz onların sahalarda çok fazla olduğunu düşünmüyoruz. Karşılaşmıyorum da çok fazla. Sosyal medya mecralarında bir takım milletvekillerinin kapalı toplantılarda ve gece sokaklarda gezdiklerine dair fotoğraflarına denk geliyorum” diyen CHP Milletvekili Mahir Polat, “Çünkü milletin önüne çıkacakları, yaptıklarını gururla anlatabilecekleri bir şey yok. Tersine her geçen gün milletin aleyhine işleyen bir süreç var. Bunu kendileri de biliyorlar. Bizim gibi özgür biçimde, korumasız, halkın içinde gezemezler. Az önce muhtarlarla beraberdik, insanların arasında, bizde olduğu gibi, gezebilecekleri cesaretleri olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

‘ONUN BÖLGESİNDE DE ÇALIŞIYORUM, KENDİSİNE HİÇ RASTLAMADIM’

CHP YDK Üyesi, İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Partili bir mevkidaşının kendisine yönelttiği eleştirilere ise, “Cevap vermeyi çok doğru bulmuyorum. Ben hiç tatil yapmadım. Daha önce de çağrıda bulundum kendisine, araçlarımızın kilometresini sıfırlayalım, gidelim, en ücra dağ köylerine de çıkalım dedim. Ödemiş’te 16 köy gezdim iki gün önce. Bergama, Dikili'de her gün köy geziyorum. Salı- çarşamba yine Bergama'da olacağım. Onun seçim bölgesinde de çalışıyorum. Torbalı'da çalıştım. Hiç kendisine rastlamadım. Çalışsın, halkın içinde olsun mutlu oluruz. Belki vicdanı kanar. Genel merkezde erken seçime gidelim der. Ondan bu vicdanlı tavrı bekliyoruz.”

‘BİR GÜN KORUMA İLE GEZERSEM, SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GELİRSEM O GÜN….’

 Açıklamalarını, “Bir gün sokağa çıkamaz hale gelirsem, ya da sokakta koruma ile gezersem o gün siyaseti bırakırım. Vallahi de billahi de bırakırım. Benim için özgürlük İzmir sokaklarında yalnız başına gezme keyfiyetidir. Kıbrıs şehitlerinde elimi kolumu sallaya sallaya geziyorum. Pzt 11’den Gül Sokağı’nda da gezeceğim göğsüm kabara kabara” diye sürdüren CHP Milletvekili Mahir Polat, yine AK Parti kanadından yöneltilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in CHP’li milletvekillerini sokakta gezemez hale getirdiği, CHP’nin zengin mahallelerinde olduğu, dar gelirlilerin oturduğu yerlere gitmediği şeklindeki eleştirilerini de yanıtladı.

‘HER SOKAKTA SOYER’İN İZİNİ GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM’

Mahir Polat, “İzmir’in her sokağında, dağ köyünde de en gelişmiş sokaklarında da Tunç Soyer’in izini görmekten mutluluk duyuyorum. Esnaftan alışveriş yaptığımda onların tahribatı nedeniyle kahroluyorum. O arkadaşım biraz üç harfli marketlerden çıksın, esnaftan alış veriş yapsın. O zaman ne demek istediğimi gayet iyi anlar. Horzum'daki insanlar yata biniyor pırlanta takıyor da benim haberim mi yok. Kaya, mazotlarına baktım, traktörlerinde mazot yok mazot. Sayın Mahmut Atila Kaya, ben apartman dairesinde oturuyorum. Karşımda da apartman görevlim oturuyor. Onlar gibi saraylarda oturmuyoruz, halkın arasında oturuyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP