İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen ve magazin dünyasında geniş yankı uyandıran “uyuşturucu temini ve fuhşa aracılık” soruşturmasında yeni bir hukuki gelişme yaşandı.
Geçtiğimiz Aralık ayında düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve “bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, aracılık etmek veya yer temin etmek” suçlamasıyla tutuklanan isimlerden üçü hakkında tahliye kararı verildi.
3,5 AYLIK TUTUKLULUK SONA ERDİ
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon kapsamında 21 Aralık 2025’te tutuklanarak cezaevine gönderilen 7 şüpheliden üçü, avukatlarının itirazı ve dosyadaki delil durumu göz önünde bulundurularak serbest bırakıldı.
Tahliye edilen isimlerin; sosyal medya fenomeni ve halkla ilişkiler danışmanı Cihan Şensözlü, İhsan Aygün ve Resul Arslan olduğu öğrenildi.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Davanın diğer şüphelilerinin tutukluluk hali devam ederken, tahliye edilen isimler hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağı ise henüz netleşmedi. İstanbul Adliyesi’ndeki kaynaklar, soruşturmanın derinleşerek sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde iddianamenin tamamlanmasının beklendiğini belirtiyor.