Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Ata’nın huzurunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Ulu Önder’in huzurunda. 87. yıl anma töreninde duygu dolu anlar yaşandı, Anıtkabir Özel Defteri’ne anlamlı mesajlar yazıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Ulu Önder'in huzurunda. 87. yıl

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yılında Anıtkabir’de düzenlenen görkemli törenle anıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm devlet erkanı katıldı.

DEVLET ERKANI ASLANLI YOL’DA

Saat 08.45’te başlayan anma programı, devlet erkanının Aslanlı Yol’dan yürüyüşüyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlik ettiği kortejde; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yüksek yargı organlarının başkanları, TSK komuta kademesi, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Çelenk sunumunun ardından, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te tüm katılımcılar saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi.

TARİHİ DEFTERE ANLAMLI MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ne şu satırları kaydetti:

“Aziz Atatürk, vefatınızın 87’nci yıl dönümünde zatıaliniz, İstiklal Harbimizi birlikte yürüttüğünüz silah arkadaşlarınızı ve yüzlerce yıldır vatan topraklarını kanlarıyla sulayan kahraman şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. ‘En büyük eserim’ dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’ne tutkuyla sahip çıkıyor, ülkemizin her karışını yeni eserlerle nakış nakış işlemeye devam ediyoruz.”

“KÜRESEL GÜÇ OLMA YOLUNDA”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:
“İçeride huzurlu ve istikrarlı, dışarıda muteber ve muzaffer bir Türkiye için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Emin ve ehil kadroların öncülüğünde Türkiye, küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Ruhun şad olsun.”

Tören, devlet erkanının Anıtkabir müze bölümünü ziyaretiyle sona erdi. Türkiye genelinde saat 09.05’te hayatın iki dakika süreyle durduğu anma, tüm yurtta çeşitli etkinliklerle devam etti. Dünyanın birçok ülkesinde de Atatürk’ü anma programları düzenlendi, büyük öndere olan saygı ve minnet bir kez daha tazelendi.

Demokrat Gündem