Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Devlet Tiyatroları’nda biletlere yüzde 300’lük rekor zam

Devlet Tiyatroları’nda bilet fiyatlarına gelen rekor zam izleyicilerin tepkisini çekti. Sanatçılar ise artışa karşı ses yükseltti: “Sanat herkesin hakkı.”

Devlet Tiyatroları’nda bilet fiyatlarına gelen rekor zam izleyicilerin tepkisini çekti.

Haber Merkezi-Devlet Tiyatroları’nda 2 Nisan itibarıyla yürürlüğe giren yeni bilet fiyatları sanatseverleri şaşkına çevirdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de birinci kategori tam bilet fiyatı 115 liradan 450 liraya yükselirken, indirimli bilet fiyatı ise 70 liradan 330 liraya çıktı.

Yapılan zam oranı bazı kategorilerde yüzde 300’ü buldu.

Sanatçılardan tepki: “Sanat Lüks Değil, Temel İhtiyaçtır”

Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (DETİS) konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sanatın ulaşılabilir ve kamusal bir hizmet olması gerektiğini savunuyoruz. Sanat lüks değil, temel bir ihtiyaçtır. Herkesin sanata erişebilmesi, tiyatro salonlarında yer bulabilmesi gerekir. Bu fiyatlarla özellikle gençlerin ve dar gelirli yurttaşların tiyatro ile buluşması neredeyse imkânsız hale getirildi.”

İzleyici tepkili: “Biz Bu Salonlarda Nasıl Yer Bulacağız?”

Bilet fiyatlarına gelen zam, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Pek çok sanatsever, “Devlet tiyatrosu özel tiyatro fiyatlarına yaklaştı. Biz bu salonlarda nasıl yer bulacağız?” diyerek tepkisini dile getirdi.

İlginizi çekebilir: Trump’ın vergi kararı Borsa İstanbul’u uçurdu

Demokrat Gündem