DOLAR 32,9851 0.26%
EURO 35,3265 0.08%
ALTIN 2.456,430,20
BITCOIN 20396280,79%
İzmir
32°

AÇIK

üst menü altı
Dijital İzmirim Kart tanıtıldı… Başkan Soyer: 'İzmirli çok daha fazlasını hak ediyor'

Dijital İzmirim Kart tanıtıldı… Başkan Soyer: 'İzmirli çok daha fazlasını hak ediyor'

ABONE OL
13 Ekim 2022 17:11
Dijital İzmirim Kart tanıtıldı… Başkan Soyer: 'İzmirli çok daha fazlasını hak ediyor'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin akıllı ulaşım kartı İzmirim Kart’ın mobil uygulaması olan Dijital İzmirim Kart’ın tanıtım toplantısına katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısının sunuculuğunu ünlü oyuncu Mert Fırat yaptı.

DEMOKRAT GÜNDEM-MELİSA GÖNEN-Toplantıda fiziksel kart yerine sanal kart sistemini kent yaşamının parçası haline getiren hizmet hakkında konuşan Başkan Soyer, “İzmirli çok daha fazlasını hak ediyor. Biz bunları sadece İzmir değil memleketimiz için yapıyoruz” dedi.

Başkan Soyer'e Doğayla dijital uyumu nasıl sağlıyorsunuz diye soran, Mert Fırat'a Soyer şöyle yanıt verdi: "Bütün bu ekolojik sorunlarla mücadele etmek için kültürü bir kaldıraç olarak kullanmak mecburiyetindeyiz. Bütün küresel krizlerle başa çıkabilmemiz için dört sütun üzerine oturan döngüsel kültür modelinden faydalanmalıyız. Döngüsel kültürü her bir sütunu bir araya geldiğinde küresel krizlerle mücadele edebileceğimiz modeli ortaya koyuyor. Birincisi birbirimizle uyum, yani demokrasi. İkincisi doğamızla uyum yani doğanın üzerinde bir güç olduğumuz kavrayışıyla değil ama onun bir parçası olduğumuz bilinci. Yani doğayla uyumu içimize sindirdiğimiz bir büyüme ve kalkınma. Üçüncüsü, geçmişimişimizin bilgisine sahip olma, yani tarihimizin bilgisine sahip olma. Çünkü bu bilgi olmadan  ileriye gidemeyiz, gideceğimiz yer asla köklü bir yer olmaz. Geçmişimizi iyi bilmek öğrenmek zorundayız. Dördüncüsü de değişim. Yani doğamızla birbirimizle tarihimizle ve gelecekle yani değişimle uyum" dedi.

"HİÇBİR İYİLİK CEZASIZ KALMAZ"

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Soyer, "Bugün arkadaşlarımın ortaya koydukları başarı hikayesi bu değişimin ayakları yere basan somut bir örneği. Bu nedenle çok gurur duyuyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Güzel bir laf var: Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bunun böyle sakız gibi kullanıldığını biliyorum ama bugün burada görüyorum ki gerçekten çok daha iyisini başaracağız. Çünkü yine çok sevdiğim bir laf var: Hiçbir iyilik cezasız kalmaz" ifadelerini kullandı. 

""

Daha iyisini başarmak mecburiyetinde olduklarını söyleyen Tunç Soyer, daha fazlasını başarma heyecanı taşıdıklarını belirterek, " İzmir bunu hak ediyor. Yaptığımız her şeyi sadece izmir için değil devletimiz için yapıyoruz. İzmir'in ülkemizin lokomotifi olduğunu biliyoruz, bu lokomotif bizi çok daha güzel bir geleceğe taşıyacak. Tüm İzmirlilerle birlikte gerçekleştireceğiz. 9 Eylülden sonra İzmir'de bambaşka bir teveccüh var. sadece memleketimizde değil dünyanın her yerinde İzmir'e gıptayla bakılıyor. Bize de bu gururu yaşamak kalıyor. Bugün ortaya koyduğumuz çalışma da umarım izmirin yüzünü güldürür, hayatını kolaylaştırır" dedi.

""

DİJİTAL İZMİRİM KART'IN ÖZELLİKLERİ NEDiR?

Dijital İzmirim Kart'ın özellikleri ise şöyle, Toplu ulaşım sistemine banka ve kredi kartlarıyla ödemeyi dâhil edildi. Artık yanınızda İzmirim Kart olmasa bile herhangi bir banka kartı ile toplu ulaşım imkânlarıdan yararlanmanız mümkün. Fiziksel kart yerine sanal kart sistemiyle metrodan otobüse, vapurdan tramvaya kadar tüm toplu ulaşım hizmetlerine artık telefonlarınıza indireceğiniz İzmirim Kart Mobil Uygulaması ile erişebileceksiniz. QR kod ve NFC teknolojisiyle oluşturulan Dijital İzmirim Kartı sadece ulaşımda değil, Doğal Yaşam Parkı’ndan BİSİM’e kadar pek çok başka noktada kullanabileceksiniz. Kart bakiyenizi görebilecek, sanal olarak bakiye yükleyebilecek ve fiziki kartlar için sağlanan tüm indirimlerden yararlanmaya aynı şekilde devam edeceksiniz. İzmirim Kart Mobil uygulamasıyla otobüs saatlerini öğrenip kolay ulaşım planları oluşturabileceksiniz. 

KADİM İZMİR DESENLERİ

Bir yüzü en yeni teknolojileri kullanarak geleceğe uzanan dijital kartın bir de geçmişe uzanan çok başka bir yüzü olacak. Kartların üzerinde  İzmir Vakfımız tarafından yeniden düzenlenen kadim İzmir desenleri bulunacak.  İzmir’in 8500 yıllık kültüründen süzülen birçok desen mobil uygulama sayesinde her bir İzmirlinin cep telefonunda yer alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP