Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Diyanet’te radikal değişim: Düğmeli cübbe kaldırılıyor, gösterişli kıyafete sınır

Safi Arpaguş’un başkanlığında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda sadeleşme yolunda radikal adımlar atılıyor. Yeni dönemde cübbelerde düğme kullanımı kaldırılacak, nakışlı ve gösterişli kıyafetlere kısıtlamalar getirilecek. Ayrıca illerdeki resmi törenlerde duaları artık Başkan değil il müftüleri yapacak.

Safi Arpaguş’un başkanlığında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda sadeleşme yolunda radikal adımlar

Diyanet’te 16 Eylül’de görev süresi sona eren Ali Erbaş’ın ardından atanan Safi Arpaguş, kuruma “gösterişten arınmış bir kimlik” kazandırmayı hedefliyor.

İlk adımlardan biri olarak, makam aracında “Togg” tercih edildi. Planlar arasında, kıyafetlerdeki geleneksel sadeliğe dönüş de yer alıyor.

Cübbede reform: Düğme kaldırılıyor

Geçmişteki “önü iliklenmiş cübbe” geleneği yeniden gündeme geliyor. Yeni uygulamalara göre düğmesi olan cübbeler geri çekilecek; gösterişli nakışlı modellerde sınırlandırmalar getirilecek.

Bu adım, ilim-siyaset ayrımını vurgulama amaçlı bir sembol olarak görülüyor.

Tören prosedürü değişiyor

Resmi törenlerde de usul değişiyor, bundan sonra illerde düzenlenen törenlerde duaları Başkan yerine il müftüsü yapacak. Sadece Cumhurbaşkanı’nın katıldığı üst düzey devlet programlarında Başkan dualara katılabilecek.

Demokrat Gündem