DOLAR 32,5728 0.16%
EURO 35,2789 0.43%
ALTIN 2.468,250,21
BITCOIN 1895433-4,47%
İzmir
29°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Dünyanın en uzun köpeği: Günde 12 kase mama yiyor!

Dünyanın en uzun köpeği: Günde 12 kase mama yiyor!

ABONE OL
10 Mayıs 2022 12:26
Dünyanın en uzun köpeği: Günde 12 kase mama yiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı, Danua cinsi Zeus'un dünyanın yaşayan en uzun köpeği olduğunu onayladı. Ayaklarından omuzlarına 104,6 cm uzunluğa sahip iki yaşındaki yavru her gün 12 kase köpek mamasıyla besleniyor.

ABD’de yaşayan Danua cinsi bir köpek, Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın yaşayan en uzun köpeği olarak taçlandırıldı. ABD’nin Teksas eyaletindeki Bedford'dan iki yaşındaki Zeus, ayaklarından omuzlarına 104,6 metre boyuyla dünyanın en uzun köpeği oldu.

Boyu veterineri tarafından ölçülüp onaylandıktan sonra, Zeus resmen rekorun sahibi oldu. Sahibi Brittany Davis, Zeus adında bir Danuaya sahip olmayı her zaman hayal ettiğini ve erkek kardeşi daha sekiz haftalıkken köpeği ona verdiğinde  çok mutlu olduğunu söyledi. 

"HER ZAMAN İRİ BİR KÖPEKTİ"

Davis, Başlangıçta onun iriliği konusunda endişeli olmasına rağmen, kısa sürede Zeus’a bağlandığını belirterek, "Onu aldığımızdan beri büyük bir köpekti. Bir yavru için bile çok iriydi, kocaman pençeleri vardı” dedi.

Zeus'un beslenmesini  her gün 12 kase  köpek mamasının yanı sıra ara sıra sahanda yumurta ve çubuk mama oluşturuyor.

Diğer taraftan, kahverengi ve gri tüylere sahip dev Zeus artık yerel bir ünlü haline geldi. Davis, onunla birlikte sokağa çıktığında  büyük bir ilgi ve ikramlarla karşılaştığını söyledi.

"ONA BİNEBİLİR MİYİM?"

Davis, "En sık duyduğumuz yorumlar 'Vay be, bu bir at!', 'Ona binebilir miyim?' veya 'Eğeri var mı?' şeklinde “Bütün bu soruların cevabı ise  'hayır'” dedi.

American Kennel Club'a göre, Danuaların soyu Orta Çağ'daki nav köpeklerinden geliyor. Ayrıca,diğer köpeklerden daha kısa bir ömre sahip olma eğilimindeler.

Geçen yıl, Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en uzun köpeği olarak kutlanan Danua cinsi  Freddy, 8 yaşında öldü. İngiltere, Essex'te yaşayan köpek, ayaktan omuzlarına 103,5 santimetre uzunluğuna sahipti. Arka ayakları üzerinde dururken ise 226 santimetre uzunluğa sahipti.

GELMİŞ GEÇMİŞ EN UZUN KÖPEĞİN DE ADI ZEUS'TU

Ayrıca, Guinness'e göre, şimdiye kadar kaydedilen en uzun köpek de  aynı zamanda Zeus adında bir Danua idi. 111,8 santimetre boyundaydı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP